Diabetiker? Här finner du allt du behöver veta och lite till…

DiabetesHar du diabetes eller är du i riskzonen? Oroar du dig för ditt blodsocker? Då har du kommit till rätt plats.

Sjukdomen diabetes (oavsett typ) innebär att man har för mycket socker i blodet. Här kan du lära dig hur du enklast kontrollerar den saken.

Vid behov kan du normalisera ditt blodsocker på naturlig väg – utan piller, kaloriräkning eller hunger. Mängder av svenskar har redan gjort det. Som en bonus brukar ett normaliserat blodsocker göra dig friskare och smalare.
Läs mer:

Diabetes – normalisera ditt blodsocker

2 kommentarer

 1. Hej! Jag är 18 år och har haft diabetes typ 1 sedan åtta års ålder. Tyvärr så skiljer inte media på de två olika typerna utan sammankopplar hela tiden termen ”diabetes” med fetma och dålig kost osv. Tyvärr så kan vi med diabetes typ 1 inte rå för att vi fått det, det har inget med dålig kost att göra och sjukdomsförloppet är inte alls som vid typ 2. Detta gör att många har fördomar när jag säger att jag har diabetes, för de vet inte att det finns olika typer.

  Jag skulle verkligen uppskatta om man började tala om diabetes typ 1 och diabetes typ 2 istället för bara termen ”diabetes” för det är faktiskt väldigt stor skillnad på dessa.

  • Hejsan Alice!
   Läs gärna i länken så kommer du se att man (kostdoktorn) nämner även typ 1, ven ni som har den typen tål inte socker och blir hjälpta om än inte botade av att äta långt mindre kolhydrater. Det finns också de som blivit helt av med sin typ 1.
   Botad blir ju ingen om man ska vara ärlig.

   Jag vet att diabetes inte alltid hänger ihop med fetma, min mor är smal och har typ 2…
   men kosten har en betydelse vare sig man vill eller inte.
   Typ tror man att den mer hänger ihop med kosten som modern åt och kasnke ännu viktigare d vitamin brist hos modern under havandeskapet.

   Sedan tror jag att vi ala är födda med vissa brister och svagheter (ärvda och genetiska) som gör att ”somliga får det ena men inte det andra”, men alla dessa genetiska svagheter för diverse sjukdomar gör att ksoten är än mer viktig från dag 1.

   All denna välling som alla får tidigt i sina liv tror jag är en stor bov i detta drama…

   Sedan har du alldeles rätt i att diabetesens olika typer gärna buntas ihop.
   Kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*