Debatten om blodfetterna går vidare…

SvD
”Läkemedelsverket ser över råd om kolesterolsänkande mediciner.

Svenska läkemedelsverket ska på nytt granska de nuvarande rekommendationerna för ­behandling av friska personer med höga blodfetter. Samtidigt riktas nu kritik mot en uppmärksammad ­kampanj mot ­läkemedlen, ­statinerna, som överdriven och förvirrande.

Det är utan tvekan en av medicinhistoriens mest segdragna och aggressiva konflikter: motsättningarna mellan de som anser att blodfetterna, kolesterolet, påverkar risken för hjärtsjukdomar och de som förnekar detta. Och de som är för eller emot behandling med hjälp av statiner.”

Förvirrande säger dom, ja jösses är inte det mesta förvirrande idag? Kostråden är ju ett annat område som gör folk förvirrade. Här kommer fler och fler som äter fett och går ner i vikt och äter sig till hälsa, de har alltså gjort precis tvärtemot kostråden.
I denna värld får folk tänka och söka information själva, man kan inte lite på någon myndighet, verkar det som. Vaccineringsskandel var ju en annan förvirrande sak… fast de som ställde sig upp den gången tystades supersnabbt, dock han väl några uppfatta något och sökte alternativ information.

Ang tidigare blogginlägg om att pillertrillarna vill tjäna pengar…. så stötte jag på denna artikel i Expressen när jag sökte bild, och nu ska inte bara statiner krängas utan också gärna kompletteras med ytterligare en annan medicin!?

 

Ja, det är ju en himla tur det finns människor (läkare mfl) som ställer sig upp och säger något angående statinerna mm!

2 kommentarer

  1. Jeg leste om den nye medisinen som kan senke kolesterolet med 30%.
    Hva hjelper det når de som dør av hjertesykdom ofte har det laveste nivå av kolesterol?

    Lykke til videre med boken. Jeg venter i spenning:)

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*