D vitaminbrist – Undersökning av Umeåbarn

IMAG0672D vitaminet som vi tillverkat under sommaren ( i bästa fall) räcker bara 1 månad in på hösten!
Nu undersöker man hur mycket man måste äta för att få i sig tillräckligt med D vitamin.
Lite fundersam blir jag när man säger att D vitaminbrist kan leda till diabetes och celiaki/glutenintolerans.
Jag är mer och mer övertygad om att det är i grunden en celiaki (diagnosticerad eller ej) som är grunden till diverse brister och sjukdomar.
Jag är också övertygad om att D vitamin måste vi alla ta i form av kosttillskott oavsett vi har uteslutit gluten/spannmål eller ej.
Här kan du se inslaget.

HOLISTICS D3 5000IE

 

6 kommentarer

  1. Beslutet jag tog i år att börja äta extra tillskott med D-vitamin känns helt rätt. Köpte tillskott från USA i somras, varje kapsel är 50 000 IE. En sådan i veckan så blir det ca 7000 IE per dag. Jag är fundersam på vad som är bäst, att äta en svagare dos varje dag eller en starkare per vecka? Hur som helst så har jag inte varit förkyld sedan förra vintern och känner mig pigg, så det är ju huvudsaken att man känner att man mår bra.

    • hejsan!
      Här har vi också använt ibland 50.000 IE kapslar från USA, när de inte finns kör vi Holistics. 🙂
      jag vet inte vilket som är bäst, tror inte det spelar så stor roll. För om man tänker att vissa männiksor inte solar varje dag och därmed inte ”får i oss” daglig dos alltid, andra som är i solen jämt och får dagliga doser… så jag tror inte det spelar roll om man kör daglig dos eller vecko dos. 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*