Chokladpudding

IMG_1302 [1024x768]3 portioner

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk kakao
3-4 gelantinblad
1 msk Bakery+ sötning (eller annan sötning)

Gör så här:

Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min. Hetta upp grädde och vatten, vispa i vanilj och kakao, ev sötning. Vispa sedan i gelantinbladen och fyll upp i portionsskålar. Låt stå kallt i minst 3 timmar. Servera med vispad grädde.

Jag gör min egen mjölk med grädde och vatten, vill du använda mjölk så använd gammaldagsmjölk.

©MariannAndersson

Maken tyckte denna påminde om den gamla chokladpuddingen som för över 40 år sedan fanns i en trekantig tetra pak…

 

10 kommentarer

 1. Hej!
  Noterar med glädje att det i dina recept är mycket lite sötning. Bläddrade just igenom Bakglädje med LCHF och där har alla recept ganska stora mängder sukrin vilket också gjorde att jag för en tid sedan la den åt sidan. Dina kommentarer om boken fick mig att ta fram den igen. Men upp till 2 dl sukrin. I dina recept noterar jag matskedsmått. Har själv inte bakat med sukrin eftersom det inte känns så bra. Vad är din kommentar till doseringen av Sukrin. Och vad tycker du om att ev. använda honung istället.
  Undrar
  Mirjanna

  • Hej igen! 🙂
   vi här i familjen klarar inte av så stora mängder sukrin då vi alla får sveda i halsen. jag har märkt att 2-3 msk sukrin är mer än nog och hellre så tar jag ett par puffar stevia eller någon tsk luo han guo och fyller upp sötman med.
   Jag resonerar som så att man får börja vänja sig vid mindre söta bakverk, helt enkelt.
   honung, Björksocker osv, håller jag mig ifrån, då det är fruktos och höjer blodsockret. Men för dem som inte det är så superviktigt för, kan man säkert ta det istället.:)
   Just nu föredrar jag sukrin, stevia och luo han guo.
   //Mariann

 2. Helt suverän efterrätt!!! Uppskattades av både stora o små. Trodde först att den inte tänkte stelna – det tog lång tid men jag hade tredubblat receptet och hällde smeten i en stor sockerkaksform för vi var många, men OHHHh så tjusig puddingen blev när den ”slurpade” sig ut ur formen 🙂 Lite spritsad vispgrädde och lite färska jordgubbshalvor som dekoration förgyllde härligheten.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*