Pannacotta är väl LCHF´sfärens, både i bloggar och böcker mesta recept…
Jag kan känna att den har blivit lite uttjatad, men visst är den god och den är ju också relativt snabblagad.
Här kommer hur som helst min variant av Chokladpannacotta
6 portioner med ca 1,5 dl till varje person
Ingredienser
8 dl ekologisk vispgrädde
8 rutor Lindt 90% choklad
ev 1 msk Bakery+ sötning
0,5 tsk vaniljpulver
5 gelatinblad
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Hetta upp grädde, sötning, och vaniljpulver under vispning med spiralvisp. ta från plattan och låt Lindt chokladen bruten i rutor smälta under fortsatt vispning. Smält gelatinet i den varma chokladgrädden och vispa väl.
Fördela pannacottan i glas eller skålar med ca 1,5 dl i varje. Låt svalna och lägg en plastfilm över ytan, på så vis undviker man skinn på pannacottan (men får lite ”streck” odyl på kanten…) och låt stelna i kylen i ca 4-5 timmar.
Smaska den med några bär!
Tänkte prova denna, men undrar om man kan halvera receptet rakt av? Vi är bara två som ska äta…
Det går fint att halvera receptet 🙂