Cancer av nitrit, nu är det kanske fastställt?

Nu har det kommit en undersökning om att det inte är köttet i sig vi får cancer av utan det är nitritet, ÄNTLIGEN!
Charkuterierna är ju sprängfyllda med nitrit.

Det har tjatats så om att det är farligt att äta kött, hur nu det kan vara det så när mänskligheten är uppfödd på sådan…

Det är 7 olika forksningsresultat som sammanvägts och man har nu i England kommit fram till att det är nitritet som är boven. Man presenterar sin slutsats i  British Journal of Cancer.

Svd skriver: 

”Det är inte sig i köttet i charkuterivaror, som korv, bacon och leverpastej, som ökar risken för cancer, utan de ämnen som tillsätts för att öka hållbarheten. Exempelvis nitriter.”

Nu är det upp till oss konsumenter att kräva ÄKTA VARA charkuterier och aldrig köpa oäktingar! 

14 kommentarer

  1. Kriget mot E-numrena är obalanserat och kan skada oss mer än göra nytta. Hur skulle det se ut om C-vitamin förbjöds? Vi måste lära oss att leva med nitrit i vissa doser men inte i doser som kan ge cancer. Risken med nitrit kan jämföras med risken för botulism. Det är du som bestämmer hur fort du ska köra din bil för att undvika att köra ihhäl dig!
    En mera sansad debatt om E-numrena behöver vi nu, konsumenter är lättskrämda för forskarna vill ha mera pengar. Det mår vi inte bra av. Läs mera:
    http://bengtingerstam.wordpress.com/2012/01/14/nu-gick-cancer-larmet-igen/

    • Hejsan och vamrt välkommen hit! 🙂
      Självklart är alla E nummer inte farliga för oss, men nu gällde detta just nitriten, och den gilalr inte jag att få i mig så därför skrev jag idag om just detta.
      Artikeln gällde ju nitrit och inte alla E nummer.
      mvh Mariann

    • Hejsan och välkommen hit!
      Ja, det vore ju fint om vi kan tipsa varandra!
      Det enda jag vet är en Fjällskinka rökt och kokt säljs på vår ICA.
      Kram från Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*