Ingredienser:
1 ägg
1 dl vatten
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl linfrön
1 dl mandelmjöl
1 dl pumpa kärnor (eller sesamfrön, eller blanda båda)
3 msk kokosnötsmjöl
Flingsalt
Gör så här
1. Vispa ägg, vatten och salt.
2. Blanda torra ingredienser.
3. Blanda ner det torra i äggsmeten väl. Känns den väl lös kan man ta i något mer kokosmjöl och känns den kompakt ta mer vatten istället.
4. Klicka ut så många du vill ha och platta ut dem väl, ju tunnare ju torrare och mer brödknäcke. Tjockare blir det mer likt bröd.
5. Pensla med vatten och strö flingsalt på, tryck till saltet lite lätt.
6. Grädda i 175 grader i ca 20-30 minuter. Känn efter, vill du ha det mer torrt måste den stå längre, ev stäng värmen bara och låt stå kvar i ugnen.
Tips: Uteslut pumpakärnor och ta bara sesamfrön eller 1 dl mandelmjöl extra och smaksätt brödet. Vill man ha ”bröd”smak kan mycket väl brödkryddor tillsättas i smeten, eller bara strö kummin ovanpå tillsammans med flingsaltet.
©MariannAndersson
Skriv en kommentar