Matrevolutionen – en revolution inifrån

Andreas Eenfeldts bok Matrevolutionen är en riktig rysare och får läsaren att fundera över om detta  verkligen är sanningen det man läser och så smått börjar förstå.
Har vi varit förda bakom ljuset i så många år?

Det verkar inte bättre då människa efter människa äter sig frisk och ner i vikt och står som levande bevis, och det genom att göra helt tvärtemot vad som rekommenderas uppifrån. Boken visar på många felaktigheter av de gamla forskningsresultaten som våra kostråd än idag vilar på.

När man börjar förstår att den mat vi är designade för att äta, också är den mat vi behåller hälsan på allra bäst, är det skrämmande att vi alla lyder under andra ”sanningar” fortfarande. Människorna i toppen är fortfarande blinda och döva för vad som sker nerifrån och inifrån.
Boken visar tydligt vad vi människor genom evolutionen bör äta, och vilka nya sanningar som är på frammarsch.

Revolutioner startar alltid nerifrån och upp, eller inifrån och ut, kan man också säga. I detta fallet stämmer båda, då det verkligen är en revolution för kroppen att få näringsriktig mat och att kroppen läker sig själv inifrån.

Det också alltid är den enskilda sk ”lilla människan” som protesterar och önskar revolution, vill frigöra sig från gamla dogmer, synsätt och dessa så kallade sanningar, som vill leva under nya sanningar som mer stämmer överens med verkligheten man själv upplever och ser.

Paradigm skiftet har börjat och det har börjat inifrån och nerifrån ”på golvet”. Boken Matrevolutionen är en stor och betydande bricka i denna utveckling.
Världen är också öppen för denna revolution som oundvikligen kommer.

Måste man bara läsa en bok om mat & hälsa, så läs denna för tusan!
Mariann

Här kan man läsa första kapitlet Köpa boken? Köpa boken? Bokus

7 kommentarer

 1. Jag har precis lånat hem den från biblioteket! Ska bli grymt intressant att läsa. Har precis avslutat Sockerbomben och ska snart börja läsa Hjärnkoll på vikten.
  Något glädjande var att igår när jag hämtade ut mina reserverade böcker så såg jag hur många LCHF-böcker som helst som stod och väntade. Sjukt roligt 🙂

 2. Hej!
  Min 8-årige autistiska son har svamp i tarmarna och ska dra ner på pasta, potatis, ris och frukt. Han äter redan GFCFSF-diet och har därför ätit väldigt mycket frukt (svårt att hitta alternativ). Nu får han max två/dag.
  Älskar råris, tycker om majspasta. Kan du ge ett bra tips på vad jag ska ge istället? Massor med grönsaker, antar jag. Han gillar verkligen grönsaker, men jag skulle vilja ha tips på tillagning på ett gott sätt. Förlåt om du redan har skrivit om detta tusen ggr…
  Hjälp!

  Du är upplagd som favorit : )

  • Hej och ett varmt välkommen hit! Roligt att jag är en av dina favoriter. 😀
   Får jag föreslå flera saker som du kanske kan tänka på.
   Uteslut allt gluten och var jätte noga med att han inte får det ens i lite sås. Prova också laktosfria mejerier, under läkningsperioden. Det är vad jag hade provat strikt. Måste han ha bröd ge glutenfritt.
   Jag har svårt att föreställa mig att svampen lever på frukt, dock är två om dagen mer än nog ändå. Får jag tipsa om en sida som jag upplever har mycket relevans för alla våra sjukdomar, dock är den inte LCHF strikt. http://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/gluten-kallan-till-vara-moderna.html
   Jag hade också tänkt mkt på fett och också sett till att kokosfett fanns i dieten dagligen, då det visat sig ge förbättringar på alzheimers, dvs bra för hjärnan. Jag hade också sett till D- vitamin nivåerna och gett tillskott året runt, på 1000-2000 IE om dagen.

   Grönsaker så som broccoli, ärtor och blomkål går ju utmärkt att göra mos av. Tänk också på rotmos. riv blomkål och stek lite lätt är också gott. Rivet vitkål som man kokar i lite grädde, i synnerhet nu när den färska kommer. Strimlor av olika färger paprika och vitkål.
   Kanske kan göra ett blogginlägg om lite grönsaks tips! 🙂
   Hoppas detta kunde vara till hjälp och att du inte tog illa upp om länken.
   Kram
   Mariann

 3. Hej igen! GFCFSF står ju för glutenfri, mjölkproteinfri och soyafri mat, så den biten är avklarad sen länge : ) Han får också kokosfett dagligen, D-vitamin dagligen plus en ”himla” många andra tillskott (har varit i Danmark för att få hjälp, i Sverige finns ingen proffshjälp att finna). Ja, alla grönsakstips som finns är ju bra, men jag får skippa det där med grädde då…
  Fruktsockret smakar väl mumma för svampen kan jag tänka, allt sött och stärkelse föder ju svamp, eller hur?

  Tar verkligen inte illa upp för en länk! Den har jag säkert varit in på förr : )
  Tack för svar!

  • Vi kör ju laktosfri grädde och det verkar funka ang min svamp. Jag tror (med betoning på tror) att den alternativa candida dieten är för sträng, jag tror att det kan räcka med att få bort allt gluten och all laktos ( kanske tom skippa laktosfria mejerier också under läkningen om tarmen är mkt skadad) och att det kan ta minst ett år, kanske längre.
   Jag sökte på bokstäverna och fann en amerikans site, jag tyckte dock den månadsdieten såg väldigt fettskrämd ut i första anblicken.
   ja du har kanske varit inne på hemsidan, jag tror den är ca 3-4 månader gammal, men forska där annars och fråga i någon kommentar Micke som har hand om den. Jag känner honom INTE.
   Kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*