4 ägg
1dl grädde eller creme fraiche
50 gram smält smör
1 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
ett par nypor salt
Smaksättning 1:
1 tsk brödkryddor
Smaksättning 2:
2 tsk mortlade kumminfrön och frön att strö över
Smaksättning 3 för julbröd:
1/2 tsk av varje malen – kanel, kryddnejlika och ingefära
ev lite fibrexflingor att strö ovanpå
Gör så här:
Vispa äggen fluffigt i några minuter. Tillsätt den valda smaksättningen/ kryddorna, det smälta smöret och grädden, blanda väl.
Blanda övriga torra ingredienser och blanda ner det väl. Ta upp degen och forma den till en stor bulle på en bakplåtspapperklädd plåt.
Lägg ev ett bakplåtspapper över och kavla försiktigt ut till 15-20 cm i diameter stor kaka. Stryk den med lite vatten och forma samtidigt till kanterna, tryck med vass kniv ett (bryt)kors och strö ev fibrex över, eller om du valt kumminfrön.
Grädda i 175 grader i ca 20 min. Svalna på galler under bakduk.
inget bakpulver?
opps jovisst ska det vara det! TACK!!
Glömde också ett par nypor salt…
Hur tror du att det fungerar med färdig vörtmix i det här brödet? Har du testat vörtmix innan och har lite hum om lämplig mängd? Det ser otroligt gott ut och målet är att hålla mig ifrån det vanliga vörtbrödet i år.
Tack för alla fina recept och God Jul!
Jag vill minnas att vörtkryddorna innehåller gluten?
Så jag vet faktiskt inte nått om just den påsen och mängd.
jag gjorde ett julbröd förra året som finns på bloggen och den hade jag lite glutenfritt öl i och jag tycker att det funkar som ett ”vörtbröd”
Detta bröd blir mer julkryddigt bara, med julkryddorna.
Tack! Då blir det din julkryddblandning 🙂
Gluten i samt väldigt stora mängder kolhydrater i färdig vörtmix (runt 60-70 gram kolhydrater/100 gram om jag minns rätt)
Jösses, det var ju rätt mkt
Tog i i underkant till och med – Santa Maria’s Vörtmix har 77 gram kolhydrater per 100 gram – en påse är 90 gram så ja 70 gram per påse.
Milde himmel!! *chockad* är det så våldsamt mkt 🙁
Det är gluten i vörtkryddorna.
Jag har Celiaki och bakar alltid mitt egna vörtbröd pga det.
Vad gott det ser ut! Det här ska jag prova att baka. Få se om det går hem hos familjen också:).
Supergott bröd! Både smak och konsistens var så bra!
Försökte lägga upp en bild på facebook men det funkade inte.. Fick godkänt av icke Lchf-are också:)
Gjorde en till igår,varierade mig lite och gjorde en fyrkantig..Den var lika god:-) Tack för det!
Hej! Jag undrar om du vet kolhydratmängden i en portion, typ en fjärdedels bröd?
Vänliga hälsn. Erica
Nej jag har inte räknat ut det, men då koksomjölet innehåller 4 gram per 100 gram och 1 dl vill ajg minnas väger 60 gram så… minimalt med kh i hela brödet.
Grädden är väl den som ger mest 😉
Underbart bröd! Första lchf-brödet jag ätit som smakat just bröd! Jag gjorde varianten med brödkryddor och både jag och fästmannen jublade då vi saknat riktigt bröd 🙂 Hela din blogg är ju i och för sig underbar. Har klickat hem Mariannsocker och när det kommer ska jag prova alla dina recept. Ser så mumsigt ut! 🙂
Kul att detta bröd uppskattades av er båda! och det är ett väldigt gott bröd! 😀
tack också för dina fina ord om bloggen och jag önskar er lycka till med framtida bakverk med ”mitt” socker!
Bästa sockret på markanden helt outstanding tycker många!
KRAM från mig
Hej, kan man hoppa över fiberhusken?
jadå det kan du nog, möjligens öka kokosmjölet lite? Den kan bli lite väl kladdig att forma…