Laxpudding med kall sås

Laxpudding med kall såsKanske kan passa som middag någon av alla juldagarna när man känner sig lite less på allt kött?

Ca 3-4 portioner
400-500 gram lax eller blandad lax och torsk
150-200 gram varmrökt eller kallrökt lax
3 ägg
1 dl grädde
salt och peppar

Kall sås till rökt lax:
2 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
1 msk fransk senap
1 liten finhackad rödlök
3 msk dill
3 msk gräslök
salt o peppar

Laxpudding med rökt laxGör så här:
Mixa bitar av lax, torsk och varmrökt lax i en matberedare med ägg och grädde, salta och peppra. Häll upp i en smord form och grädda i 175 grader i ca 30 min. Beror ju lite på hur stor formen är och hur platt puddingen är.
Blanda Creme fraiche, majonnäsen och senap + kryddorna  till den kalla laxsåsen. Finhacka en liten rödlök och blanda ner den med dill och gräslök i såsen. Servera såsen kall till den varma laxpuddingen.

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*