Bonnier Fakta och Stockholmsresan

I går var det en strålande sol och en isande vind i Stockholm  när jag klev av tåget.
Strövade i sakta mak fram till Sveavägen 56 där Bonnier Fakta ligger.

Fantastiskt roligt att träffa alla människor som jag bara pratat med och nu kan man se människorna och kontoren framför sig!

Vi pratade bakboken som nu är såld i 4.600 ex och vi pratade också framtid.

Lunchen intogs i Köttbaren med Lisa och Charlotta, supergott och trevligt!

När arbetsmötet var avslutat så släntrade jag iväg längs Sveavägen och ner Kungsgatan mot Centralstationen och på vägen dit gjorde jag en sväng in på Hötorget och alla marknadsstånden.
Jösses!! Efter att ha gått någon minut där så trodde jag att jag befann mig i Egypten-Luxor och marknaden där, var bara värmen som saknades… 😉
Man skrek och gapade på alla som var på hörbart avstånd.
Damen kom hit! Damen vill köpa jordgubbar för 10 kr! Damen vill köpa sparris!
Jo, man har blivit dam nu 😉

Här i Borås finns också marknadsstånd men aldrig att några gapar så. kanske det är olika  i olika städer… men helt klart inte min grej, jag går ifrån sånna ställen där man gapar, jag handlar hellre från de som inte gapar.

Men trevligt och spännande var det med detta korta intensiva besök. Hoppas få komma tillbaka igen och få träffa alla goa människor!

 GLAD PÅSK!

 

 

7 kommentarer

 1. Vad spännande, hoppas det blir mer nyttiga godsaker på bokhandelsdiskarna framöver.
  Också lite nytt på gång framöver sommaren, ska bli kul att få skriva kokbok igen 😉

  Ser fram emot marknadsbesöken i Alanya kommande månad. Där ropar alla ut sina varor, det hör till, en riktig njutning att gå omkring i det högljudda folklivet. Och det är inte för turisterna de ropar där, utan det hör till försäljarkulturen. Ha en riktigt God och Glad Påsk 🙂

  • jag är nog för svensk… gillar inte att bli gapad på helt enkelt. Just detta att man gapar och jag ler tillbaka och säger nejtack, så envisas de, nej jag gillar nog vårt sätt att bedriva handel på. Men visst som ett exotiskt inslag när man besöker andra länder där det hör till är det helt ok.
   men lite kul blir det när man skyltar i Egypten om ”No Hustle” för att de börjar inse att turusísterna gillar inte tjötet hela tiden.
   Vilken fantastisk känsla när man kunde i Egypten gå in i en butik utan att ha en försäljare i hasorna hela tiden, det är en fröjd att kunna gå fram coh bara få titta och ta in varona som bjuds ut utan stress. 🙂
   ja det är tur vi är olika 😉

 2. Jag är precis likadan, och jag bor ändå i Stockholmsområdet. Skriker dom så går jag därifrån. Då handlar jag hellre i affär, till högre priser, än att titta på varor som jag hellre vill ha men där dom skriker och stör mig. 🙂

  Det är samma utomlands. Om jag vill köpa något men blir avbruten av en massa prutande (från säljarens sida) eller annat skrik så går jag därifrån hellre än att köpa det jag vill ha.

 3. Roligt, jag brukar handla när jag är där. Och det är säsong. Dvs inte jordgubbar nu! De har alltid hög kvalitet och man får provsmaka och det visar vilken mångkulturell stad Stockholm är. Om man kommer dit vid stängningstid kan man göra fynd, t ex efter en lördagsfilm på Sergel. Snart kommer sparrisen, på sommaren finns underbara jordgubbar och hallon och på hösten lyser stånden av gula kantareller och annan fin svamp. Jag tycker det är underbart.
  Du skulle också ha hittat ned i Hötorgshallen om du haft tid. Där finns underbart gårdskött, bondens marknad, restauranger och kafeer som skulle ha nytta av din bok. Den fattas dem! Där finns alltid färsk fisk, härliga skaldjur och massor av annat mumsigt för oss.
  Kul att ni gick till Köttbaren, underbar restaurang, eller hur?

  Kram Karin

  • Köttbaren för super!!! 😀
   Vad synd att ajg missade den hallen, det låter precis som något jag skulle gilla!
   Den ska läggas på minnet tills nästa gång ajg ska upp.
   Kvalitén i stånden ska jag inte uttala mig om men de var så fina på håll att det nsätan såg ut som fabriksgjorda jordgubbar och sparrisa…
   Jag tänkte att det nog använts mkt gift 😉

   men som sagt då jag knappt vgade gå nära för att de gapade så på mig, kan jag inte säga något om det.
   jag tror många städer är mångkulturella och det gillar jag verkligen, så är det här i stan också, men gapar nix det gör de inte. 😉
   Kram mariann
   ps vart hittar jag nergången till Hötorgshallen i förhållande till denna trappa jag slog ner rumpan på?

 4. Hej igen
  Dörren precis bredvid Sergelbiografen, det är de enda andra dörrarna på den ”gaveln”. Sen är det rulltrappor nedåt. Och dam kallar de alla 18+. Sen tror jag också att allt som de säljer som inte är säsongvaror är besprutat om det ser konstgjort ut.

 5. Grattis förresten till det nya kontraktet!
  Kram och glad påsk, ser fram mot äggen som syns på bild i ditt nästa inlägg

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*