Birgitta Höglund´s mat bloggar om mitt Ljusa bröd idag

Birgitta Höglund har bakat mitt ljusa bröd med lite egen touch. Se hennes blogginlägg här.

Ett annat tips är att strö över vanliga kumminfrön (Carum carvi)  för att få lite lakritssmak, även anis och fänkål går ju bra om man gillar dessa traditionella brödkryddor, går ju att ha både i brödet och på.

Tjockispojken uppskattar vallmofrön på, det måste jag testa för jag älskar vallmofrön.

Detta Birgitta nämner om ”vetelängd”… det har jag redan gjort… 😉

7 kommentarer

 1. Hej Mariann. Det blev väldigt gott, ditt bröd 🙂 Roligt att du provat vetelängden, det måste blivit riktigt gott. Testade att mala över kardemumma och lite vaniljpulver på ett rostat bröd med smör på häromdagen, det blev också riktigt läckert till kaffet.
  Ha det bra. Birgitta

 2. Sv; Hej och tack så mycket 🙂 Brödet är ju verkligen kanon, speciellt med vallmofrön ovanpå! Ska testa dubbel sats, men har en sån dum form som blir bredare uppåt. Tips på form?

  Mvh

  • Jag har inte provat med vallmo ännu, men jag gillar sånna skarpt.
   Investera du i en avlång sockerkaks form som rymmer 1,5 l, det räcker gott och väl.
   Eller så har du råd med en i silikon….
   //Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*