Besöket i Pisa, Tirrenia och Lucca

Denna lilla minisemster var helt ljuvlig, att få ta en snabbvisit till medelhavet är guld värt. Vädret (vi nordbor pratar väl inte om annat…) var som en svensk vanlig sommar… dvs varvat med soligt, mulet och växlande molnighet och med 14-17 grader och någon liten regnskur här och där…
vackert att gå på den milslånga sandstranden i Tirrenia och se de snöklädda Appenninerna i bakgrunden…
IMAG1140
När man är i Italien (man=jag) måste man=jag äta glass, finnes inte godare glass på jorden. Detta innebar att det blev 2-3 små kulor glass varje dag. Min favorit är nocciola (hasselnöt) och makens pistacchio (pistage).
IMAG1165

Vin… är ju ett kapitel för sig och också ett måste… blev ett glas till lunch och ett till middag… Vadå!? Är man i ett vinland så får det bli så bara.
IMAG1241

Sedan kan meddelas att lutande tornet i Pisa det lutar alltså, långt mycket mer än man tror och ser på bilderna… det lutade så att det blev obehagligt att gå invid tornet där det lutar över som mest.
IMAG1263

Kommer ni någon gång til Pisa kan jag rekommendera en tur med tåg till Lucca, en mycket väl bevarad (läs obombad) medeltidsby. Mysigt att gå där i de trånga, men mörka gatorna. Detta amfiteater-torg är väldigt charmigt!
IMAG1232

IMAG1233

Italien i vårskrud är vackert, praktfullt blommande mimosaträd  här och där i trädgårdarna.
IMAG1209

 

och magnolior, både rosa och vita som kantade gatorna, hela alléer!

IMAG1246IMAG1245

Helt centralt i Pisa, vid turistinformationen finns det små gulliga apelsinträd!

IMAG1201

 

 Kort sagt en härlig helg vid medelhavet…

 

 

 

 

br /

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*