Bakar bröd!

IMG_0483Har knappt bakat bröd sedan brödboken gjordes förra sommaren…

man kan tro att jag bakar jämt, men så är icke fallet, bakar så vansinnigt mycket när bok ska bakas upp att jag blir lite less på å baka 😉

I går kväll satt jag dock i soffan och fick plötsligt lust att baka rostbröd, blev lite småsugen på rostat bröd med kokt skinka!! Bilden visar med räkor vilket inte heller är dumt 😉

Så nu står det ett rostbröd i ugnen och i eftermiddag/kväll blir det ett par sånna skivor!

Hivade i 1 dl sesam i denna gången, man kan ju trixa och fixa lite som man vill med bröd-recepten i boken 😉

 

 

9 kommentarer

  1. Ja, det kan man verkligen! Jag byter ut och ersätter hit och dit. Ibland lyckas jag, oftast faktiskt. Ibland blir det kladdigt. Som tur är har jag en tålig man! Men dina recept är mycket bra som bas. Jag har i alla fall lagt märke till att lite mera ägg blir aldrig fel. Inget kladd av dem. Imorgon är det dags igen. Det blir en variant på dina Grova frallor.
    Och visst kan man blir baktrött. Men det är bara att vänta ut ledan så kommer suget förr eller senare. För mig blir är det ett behov att få baka då och då. Det är en härlig sysselsättning!

  2. Jag ska göra dina zucchinibröd från bakboken tänkte jag. Men jag är så usel på att baka bara…mina bröd blir sällan som på bilderna i böckerna. Men skam den som ger sig! Och jag tycker det är jättetrist när folk uppenbart stjäl andras recept.

    • Jadu… jag borde inte gnälla, men jag blir så trött bara, och detta recept är ju inte mitt utan dotterns slit för å få till en gröt…
      Väldigt roligt att du är envis och inte ger dig!! Stort lycka till med zucchinibröden!!
      De är uppenbarligen väldigt goda och ett mycket bra recept det också 😉 för det har också blivit ”stulet” och ligger på någon blogg som om det vore deras uppfinning…
      Att man låter sig inspireras är ju givet, det gör vi väl alla, men när ingredienslistan är så gott som identisk och måtten är lika, ja då är det ju uppenbart.
      Sedan kan man säga att ”vem kom på sockerkakan” och tycka det är fjantigt, men saken är den att lchf-recept ÄR NYA och nu finns nätet som gör att allt sprider sig fort, när sockerkakan kom till så spreds den från stuga till stuga och tog tid… det gör ju att idag kan vi inte vem som uppfann den. Men vem som uppfinner vissa recept idag med udda ingrediensr som ägg, vätska och lite kokosmjöl och får en gröt av det, det är långt lättare att se… 😉
      KRAM och TACK!

      • Precis! Jag tycker det är trist att man inte kan åtminstone skriva ”det här receptet hämtade jag från NNs sida” sen om NN inte är upphovskvinna/man så spelar det ingen roll, men att skriva ett recept och sen ”låtsas” att det är ens eget hopsvängda är bara patetiskt.
        Såg förresten i senaste Allers ett helt uppslag med brödrecept! Kollade inte, hann inte pga jobbet, men du kan ju ta dig en kik, misstänker att dina recept kan finnas där…

        Btw, så har jag gått och blivit med blogg nu!

        • Hej igen! 😀
          ja precis, för hur det än är så är det ju fint att få länkar det vet ju alla bloggare… ska kika din blogg KUL!!

          ang Allers så kan vi hoppas att det är något mellan Bonnier och brödboken om det är mina recept
          för när det gäller recept ur böcker är det ju faktiskt copyright 😉

Lämna ett svar till Mariann Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*