25 kommentarer

 1. Tack för videon, det var trevligt att se och höra dig. Lussekatterna ser jättefina ut. Har du samma grundrecept till allt ”vetebröd” ex bullar etc?
  Ha en trevlig adventstid du med 🙂

 2. Va kul att se dig ”på rikigt”, bilden på bloggen är inte riktigt rättvis för du ser yngre ut i filmen:-)
  Jag tror minsann att det blir lite lussekatter hemma i helgen!

 3. Va trevligt med film, de där katterna måste jag prova. Bra där att du påpekar att det ska vispas i 3 min, det har jag nog missat i mina bak.

 4. Åh vad söt du är! Uppskattar verkligen din blogg och dina recept och dessa lussekatter är helt gudomliga! Kylskåpskalla smakar de verkligen som de ”vanliga”. 🙂

  • Åååå tusen tusen tack för dina fina ord om mig.
   ja här uppskattas katterna mkt och även hos alla som bakat dem på mina kurser.
   Stor kram och tack igen
   Mariann

 5. Oh vad roligt att se och höra dig!!!! Köpte din bok när den kom men har inte fått till det med sötningen…… jag känner för mycket bismak. Nu fick jag ny inspiration och satsar på en påse Bakery+ och hoppas det fungerar. 🙂

  • Då kommer du säkert att bli nöjd med mariannsocker, jag har inte hört någon som känner bismak vid dosering på max 3 msk i normal kaka.
   jag rekommenderar 1,5-2 i en kaka och är den i två delar dvs topping eller fyllning så bör den sammanlagda mängden inte överstiga 3-4 msk.
   Lycka till och hör gärna av dig igen och berätta.
   Mariann

 6. Trevligt med video 🙂
  Har saffran hemma för en gångs skull då jag tänkte ge mig på just det här receptet. Får dock mickla lite med sukrin och kanske någon mer ohälsosam sötning för bismakerna då jag tyvärr hör till de som får migrän av stevia.

  Gjorde förresten för en tid sedan ”skalen” till din mandelkaka med limekräm (hoppade krämen och fyllde med bär och grädde istället alltså, blev utmärkt).
  Fick dock en smärre chock av lukten på degen! Luktade helt enkelt fruktansvärt (och smakade lika illa när jag försökte bedöma om jag fått till sötningen rätt) så jag trodde ett tag det var någon ingrediens som blivit dålig, men var för sig luktade inget fel så bestämde mig för att grädda dem ändå. Det försvann helt när de blivit genomgräddade och smaken likaså. Måste varit något med kombinationen.

  Bakat annat med kokosnötsmjöl och med mandelmjöl och inte tänkt på det någon gång tidigare, men kan tänka mig att kombinationen ägg och rått mjöl inte luktar så gott, får se hur det blir med det här receptet.

  Är det något någon annan upplevt? Eller är det bara mitt överkänsliga luktsinne som känner det tro?

  • Ja dom där ”skalen” är supergoda att ha frysen och just fylla med grädde och bär! 🙂
   jag har dock inte märkt någon lukt 😉

   • Bakade lunch pepparkakor igår, och även där fanns en viss lukt (men inte så mycket då jag hade rejält med kryddor i :P). Gjorde även en ny laddning ”skal” för frysen, och japp lukten/odören var där igen.
    Däremot när jag bakat mer typ bröd/frallor med delvis kokosmjöl har det inte förekommit.

    Det jag misstänker är då att det kan uppkomma just om det är kombinationen av kokosmjöl, ägg och rejälare mängd smör då bröden inte haft något smör i alls utan bara rejält med vispade ägg och möjligen någon skvätt grädde (och andra ”mjöler” i större eller mindre utsträckning).

    Nu är det ju ett icke-problem då jag insett det kan förekomma utan att det är något fel och att det är helt borta när det gräddats.
    Men hjälp vad skrämd jag nog varit om jag var ny på lchf-bakning och/eller med kokosmjöl av den lukten! Inte nådig sådan! 😛

 7. Hej Marianne
  Är mycket nyfiken på ditt ”mariannesocker”, går det att byta Sukrin + mot mariannesocker , har de ungefär samma sammansättning? Har hittills nämligen som de flesta andra problem med bismaker. Hur verkar det i bakverk som inte bakas i ugn, tex chokladbollar? Får nämligen lätt brännande smak i halsen när jag gör ”icke ugnsbakade” bakverk, när jag använder Sukrin produkter.
  Med vänlig hälsning, Frida

  • Hejsan!
   Du är inte ensam om att inte klara av sukrin produkter (erytritol) i någon större mängd.
   här har du så gott som en hel släkt…
   Mariannsocker är sötare (mer stevia i) än surkin+, detta gör att du kommer ner ganska mkt mer i mängden av erytritol, vilket är det som ger sveda/brännande smak.
   Av Mariannscoker tar man max 2 msk i en nromal kaka och då känner så gott som ingen erytrotolens bismak.
   Då jag själv tagit fram sockret för att just uppnå tillräcklig sötma med så liten mängd som möjligt av de båda sötningarna erytritol och stevia, just för att minimera och tom helt utesluta bismaker från någon av dem. Detta har jag lyckats med i detta Bakery+ Mariannsocker.

   Vi har gjort dessa i chokladbollar och det funkar finfint. var dock noga med att du aldrig tar mer än max 1,5 msk, kanske tom med bara 1 i en sats chokladbollar som mängdmässigt påminner om mina punsch-arraksbollar här på bloggen. Gör som så att du alltid sötar mindre än vad som står om du är rejält avsötad, 2 msk är en dos som passar alla sötnosar, vi avsötade funkar fint med 1-1,5 msk.
   Lycka till i dina bak
   Mariann

 8. Vad kul att se dig ”in action” och höra din röst. Du är jättefin! Håller med en tidigare kommentar att du ser yngre ut i videon. 🙂

  • Gör jag!?
   Måste ju säga att det låter härligt å höra, då jag ju är mer ”osminkad” läs retucherad i videon 😉
   Dock bad jag Martin som fotograferad mig inför böckerna att absolut inte göra mig för fin och overklig, jag vill kunna möta människor och se ut som jag…
   han påstod att han inte gjorde mycket, vitade mina tänder en liten aning (gud förbjude om han gjort det för mkt då hade han åkt på påbackning) och tagit bort ”åldersfläck” i ansiktet och gjort det som om jag bara hade lagt på en lätt färgad hudkräm, det var det han fick ”order” om iaf 😉 han ju inte kladda ner mig innan det var dags för foto nämligen.
   Tycker det ser så våldsamt onaturligt hur ”platta” många är i ansiktet…
   jag är ju långt mer naturlig av mig överhuvudtaget;)

 9. Jag har köpt hem saffran nu. Tänkte baka dessa imorgon, har du möjligtvis ett inlägg med detta recept? Så jag har det i textform, annars får jag lyssna igen och skriva upp det du säger. 😉

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*