Att tänka på när du bjuder andra på LCHF-bakverk

hallonm oussetårtaDet allra första som bara måste vara på plats är sötningen! Den är A och O!
Får du den fel tycker ingen om det du bakar och bjuder på.

Dels behöver man söta mer och man behöver säkert också vara noga med VAD man sötar. Sötar man massa med erytritol så har man garanterat några som upplever den kalla metalliska bismaken och tom att några tycker det blir starkt och får sveda i halsen!

Oftast ser man recept med 1 dl ibland ända upp till 2 dl erytritol (= sukrin, ICA sötströ, sötin o sötrix) detta  blir gräsligt äckliga kakor för många av oss. Denna mängd kommer man behöva i synnerhet om man ska bjuda andra, annars blir det för osött!

Är man en stevia (REN stevia som är ca 350 x sötare än socker) användare är samma risk där fast givetvis bismak av stevian, och går man ner såpass i dosen på den så kan den bli osöt också och därmed smaka illa.

BLANDA DEM BÅDA är lösningen och i tillräckligt hög mängd att sötman kommer på plats UTAN bismaker.

Eller köp bra färdiga blandningar så som Bakery+ eller möjligens Sukrin+ och andra blandningar som ligger på minst 2 x sötare än socker och allra helst 3 x sötare än socker.

Billigast per kaka blir Bakery+.

Men se till att söta ordentligt så dina gäster finner bakverken goda!

 

2 kommentarer

  1. Hej!
    Min erfarenhet efter att ha bjudit på LCHF- bakverk vid många tillfällen är att man kan ligga lågt med sötningen. Hur man upplever de olika sötningsmedlen är högst individuellt. När jag bakat med små mängder sukrin+ så upplever jag en äcklig bismak av stevia. Sukrin och Sötströ däremot är inga problem för mig, så länge jag håller mig till mindre mängder vilket för mig är max 1/2 – 3/4 dl i en kaka.

    • ja det är ju just det som är problemet att man upplever det individuellt. Sukrin+ kanske använder sig av en billig stevia som har bismak, då jag aldrig provat den vet jag inte.
      Så min erfarenhet då jag bjudit ånga på bakverk just för att finna en bra sötma utan bismak för mina böcker är just att 0,5 dl erytritol blir alldeles för lite närmar sig man 1 dl blir bismaken på tok för tydlig.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*