Bakery+ vs ICA-Sötströ/sukrin/Sötin/Sötrix prismässigt

Sockerkaka - LCHFIdag ska vi ägna oss åt ett räkne-exempel. Många menar ju på att Sötströ osv är långt billigare att använda än ex Bakery+. Så nu ska vi se om det verkligen förhåller sig så och hur stor skillnad är det egentligen på priset per ”normal kaka” typ sockerkaka.

Erytritol som ICA sötströ, Sukrin, Sötin och sötrix där väger 1 dl ca 90 gram. Som här efter kallas med sitt rätta namn erytritol.
Bakery+ 2 msk väger 20 gram.

Erytritol köps oftast för  89 kr för 500 gram – ett gram kostar 0,178
(ICA-sötströ för ca 42 kr 300 gram =  1 gram 0.140)
Bakery+ köps för 129 kr för 240 gram –  1 gram kostar 0,5375
20 gram Bakery+ kostar alltså 10,75 kr
90 gram erytritol kostar alltså 16.02 kr (ICA -sötströ 12.60 kr)

Det gör att du får ut ca 5- 7 sockerkakor på en 500 g påse erytritol  och du får ut ca 12-14  sockerkakor på en påse 240 g Bakery+.
och ca 8-9 sockerkakor på ICA -sötströ.

Vilket socker blir då billigast i längden?

Vill du sedan göra det riktigt billigt för dig  köper du en 12 pack bakery+ då kostar påsen endast 103 kr 😉 och givetvis ingen frakt

edit: Möjligens är det oklart… men om vi säger så här
1 sockerkaka med erytritol kostar ca 16 kr
1 sockerkaka med ICA sötströ kostar 12.60 kr
 1 sockerkaka med Bakery+ kostar 10.75 kr ( om du köpt 12 pack endast 8.60 kr)
1 sockerkaka med Sukrin+ kostar 16.02

Ytterligare en edit :
Sukrin+ kostar 89 kr för 250 gram det gör 0,356 kr 1 gram blir för 0,5 dl som bör väga 45 gram, det blir 16.02 kr för en dos i en sockerkaka.

Jag ville bara påvisa att bakery+ inte är så dyrt som många tror och att jag bara valde några sötningar är bara för att ge några exempel, det handlar inte om en fullständig uträkning och jämförande, lite får ni allt göra själva. Ville ge er en tanke 😉
Inte heller att jämföra äpplen med päron… här jämförs sötning som sötning, inte vilken sorts sötning det är…

 

 

10 kommentarer

 1. Varför jämföra päron mot äpplen?
  Erythrithol är inte samma samma sak som Erythrithol+stevia där man behöver bara liten mängd för att få söt smak.
  Jämför med likvärdig produkt exvis Swetex där du får 350 gram för ca 130kr (0,37kr/gram ) eller Stevrix där du får 300gram för 99kr (0,33kr/gram)

  😉

  • Därför att kommentarerna oftast är att bakery+ är så dyrt 😉
   och stevrix för oss som har ont av stevian måste blandas ut med 1-2 msk erytritol….
   och oftast de som köper ica sötströ menar på det är sååå billigt

 2. För min del köper jag det som är mest lättåtkomligt, dvs ICAs sötströ (som jag även tycker har minst bismak) och Sukrin gold som jag använder till vissa bakverk mm.

  • ja lättåtkomligt är det ju på ICA 😀 men frågan var mer prismässigt 😉
   många tycker bakery+ är dyrt, men det beror ju på vad man jämför med.

 3. Bakery+ blir dyrt med frakt och om du inte har något annat att beställa online.

  Vad det gäller Bakery+ vs. konkurrenter så glömmer du Sukrin+ som är 2x sötare än vanligt socker till skillnad från Bakery+ som är 3x sötare. Det skiljer alltså mindre än ICA Sötströ som nästan är ren erythritol. Sukrin+ finns likt Sukrin, SukrinMelis och Sukrin Gold i flera butiker i stan.

  • Sukrin+ kostar 89 kr för 250 gram det gör 0,356 kr 1 gram blir för 0,5 dl som bör väga 45 gram, det blir 16.02 kr för en dos i en sockerkaka.
   Jag påför detta i inlägget.
   Det jag ville visa med inlägget är att man måste se på så mycket mer än bara priset på påsen, utan också se på hur mkt man använder av det.

   Somligt måste man ju låta köparen själv räkna ut. jag ville som sagt bara ge några exempel. Inte göra en fullständig uträkning vad gäller alla sötningar, lite får ni tänka och göra själva. 😉

  • Sedan för att förtydliga, det handlar inte om att jämföra lätttillgänglighet utan endast priset. Då man oftast får höra att bakery+ är för dyrt, det är ju inte det.
   Frakten är gratis över 600 kr och det är ju en policy många internethandlare har, så frakten kan man bortse ifrån i allra flesta fall.

 4. Har du hört om Bodystore kommer att ta in Bakery+? Jag använder inte så mycket sötning men ibland så. Hade gärna provat Bakery+ men att komma upp i fraktfritt hos Stevia Vital är inte lätt, när de bara har sötning.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*