Aman Pranas kokosnötsmjöl har numera 8,9 i kolhydratshalt

amanprana-kokosnotsmjol-eko-1-kgAman Pranas kokosnötsmjöl har numera 8,9 i kolhydratshalt enligt nya påsar, inte för att det gör så värst mycket då man oftast använder några msk till 1 dl eller lite mer i somligt.
Vill minnas jag vägde upp 1 dl till 60 gram.

Det finns ju dock några kokosnötsmjöler till med 4 gram kolhydrater per 100 g:
SkipperSmart.shop
och
BODYSTORE.COM

Sedan fungerar ju också Risentas kokosnötsmjöl (ca 17 g) som man finner i den välsorterad mataffären bland Risentas övriga produkter.

LCHF butiken har kvar av Aman Pranas mjöl med endast 4 gram kolhydrater. Se kommentar nedan.

 

17 kommentarer

 1. Hei!
  Det er kanskje sånn at de har begynt å regne med fiber i karbohydratsummen, og ikke gjorde det før. Det har jeg fått vite en nøtteprodusent har gjort. På den måten kan det fortsatt være samme produkt, med like stor andel sukkerarter som før.

 2. Sippan, det beror på att AmanPrana är ett ärligt företag som tar laboratorieprover mellan varje batch så kunden alltid får korrekta värden. Att denna batch har högre KH beror på att den inte är vattentvättad lika många gånger som tidigare, näringsvärdena påverkas också av jordnäring, klimat etc mellan olika år…
  Vi har dock mycket kvar av förra batchen på vårt lager för den som är extra KH känslig, vi hoppas att det räcker tills en ny batch kommer ut med lägre KH halt.
  Vi tycker det är toppen att AmanPrana tar nya labprover på varje batch!

  • men som sagt det finns ju på andra ställen med 4 gram. men det blir inte så mkt kolhydrater ändå då man oftast inte använder så mycket av det och det väger ju lätt 😀

  • ja det är lite snurrigt ang kokosmjölen. Men som sagt det blir ju inte så mkt kolhydrater ändå då det väger så lite och man använder så lite.

 3. Jag har en påse kokosflingor som anger 23,2 gram kolhydrater per 100 gram. Jag undrar lite över den stora skillnaden mellan mjölet och flingorna. Kommer de från olika delar av nöten?

 4. Har mjölsorterna från skippersmart och bodystore samma bakegenskaper som Aman pranas? Vet du om det är någon skillnad i smak ?

  • Anna Skippers mjöl är exakt som Aman Pranas, bodystore vet jag inte vilket du menar.
   jag upplever inte att skippers mjöl och aman prana smakar annorlunda, jag har hennes mjöl också här.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*