Här har jag sammanställt lite bra kryddblandningar
BRÖD-krydda till ca en limpa
0,5 tsk mortlad Fänkål
0,5 tsk mortlad Anis
0,5 tsk mortlad kummin
GRILL-Krydda
1 msk grovmald svartpeppar
1 msk salt m jod
1 tsk vitlökspulver
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk chilipulver
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
1 tsk mald spiskummin
MEXIKANSK Kryddblandning (taco)
Ingredienser:
4 msk chilipulver
2 msk paprikapulver
1,5 tsk mald spiskummin
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk mald chilipeppar
1 tsk oregano
0,5 tsk salt m jod
GREKISK- kryddblandning
ingredienser:
1 tsk salt m jod
2 tsk torkad oregano
1 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
1 tsk nymald svartpeppar
0,5 tsk kanel
ev 1 tsk torkad persilja
MARINAD-Krydda
1 msk chilipulver
1 msk lökpulver
1 tsk salt m jod
1 tsk vitpeppar
1/2 tsk svartpeppar grovmalen
1 kryddmått kardemumma
till 1 dl olivolja
AFRIKANSK-Krydda
Ingredienser:
3 msk torkad chili
3 msk paprikapulver
1 msk salt m jod
0,5 tsk mald ingefära
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk malda kardemummafrön
0,5 tsk mald muskotnöt
1,5 krm vitlökspulver
1 krm mald kryddnejlika
1 krm mald kanel
1 krm mald kryddpeppar
ARABISK-Sjukrydda
Ingredienser:
2 msk nymald svartpeppar
2 msk paprikapulver
2 msk mald spiskummin
1 msk mald koriander
1 msk Mald nejlika
1 tsk kanel
0,5 tsk mald muscotnöt
0,5 tsk kardemumma
PERSISK-Krydda
Ingredienser:
2 msk kanel
2 msk mald kardemumma
1 msk mald spiskummin
INDISK-Kryddblandning
1 msk malen kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen spiskummin
1 tsk nymald svartpeppar
1 tsk mald muskotnöt
1 tsk oregano
1 tsk malen ingefära
1 tsk 1 tsk malen koriander
KINESISK-femkryddor
Ingredienser:
1,5 msk malen kanel
2 msk mald ingefära
2 msk stjärnanis- mortlad eller mald
2 msk fänkålfrö – mortlad eller mald
1 msk mald kryddnejlika
0,5 tsk svartpepparkorn
Blanda ev mortla och häll på glasburkar.
Mortel från Ronneby bruk
br /
Hej! Vilket superbra tips! Det här ska jag verkligen prova! Förresten så är dina rabarbermuffins mumsigt goda. Jag har även gjort kokosrutor, kärleksmums och ananaspaj även dessa är goda! Falsk potatissallad äts flitigt till grillat! Tack för många bra recept!
Kul å höra att bakverken uppskattas och ”potatis”salladen!
Kram på dej
Mariann
Detta var ju jättebra, olika kryddblandningar. Det tackar jag för.
Varsågod!
Kram Mariann
Uuupppss…länken var fel.
Ojdå!!
tack för upplysningenm nu ska de vara rätt. 🙂
Kram
Precis ”in time”, har rensat kyl å frys i helgen, i em blir det även skafferiet…på jakt efter glutamatstinna produkter… Tack å Kram!
Härligt när man träffar rätt i tid! 🙂
kram på dej
Mariann
Du är värd en guldstjärna. TACK!
Man tackar och tar emot guldstjärnan. 🙂
KRAM!
Kære Mariann,
Du skriver flere steder i dine opskrifter ”brödkryddor”. Har du en bra recept på brödkryddor, du kunne sætte ind under dine ”kryddblandingar”? På forhånd tak.
Kram Anette
Hejsan!
Bra idé det ska jag gör i morgon och jag lägger in det här i detta inlägg. TACK för tispet! 😀