Citronmuffins

ca 8 st beroende på stl på formen, här är det stora formar

4 ägg
2 msk Bakery+  Mariannsocker
1 stor citron, rivet skal och saft
75 gram smält osaltat smör
1 dl creme fraiche
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1, 5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt.
Häll i citronsaft o skal, smör och creme fraiche, blanda väl.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.
Skeda upp i formar och grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter.

Tips. Om du inte vill ha ”flisiga” muffins som på bild stryk till dem något i formarna med ryggen av en blöt sked.

©MariannAndersson

 

 

5 kommentarer

    • ja, mycket av lågkolhydratsbröd är nästan godare dagen efter när bröden satt sig ordentligt. Inte många kakor och bröd som man kan säga så om 😉

  1. Om jag vill använda råsocker eller honung hur nycket tror ni det behövs för att göra dom goda??? Behöver inte vara så söta

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*