ca 1 kg gräsbetes köttfärs
1-2 hackade gula lökar
1 blomkålshuvud
3-4 dl grädde
0,5 dl tomatpuré
1-2 dl riven god fet ost
salt och peppar
Gör så här:
Fräs färsen i rikligt med smör ( salt o peppar) och lägg den hackade löken att fräs med mot slutet.
Lägg upp ganska tunnt skivade blomkål i botten i en ugnsfast form lägg lite smörklickar.
Bred sedan färsfräset över blomkålsskivorna.
Koka upp grädden med tomatpuren, salta och peppra lite. Lägg sedan i osten att smälta ner.
Häll ostsåsen över blomkål och färsen. Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 25-30 min till den fått lagom färg och blomkålen är något mjuka.
Detta verkar jättegott!! Är så smidigt med mat i form som tillagas i ugn …
=)
jaa, jag gillar också lite det där ”allt i ett” 🙂
Gräsbeteskött,, vart hittar man det?
Fråga efter det i din mataffär och helst ska deta vara svenskt då brasiliansk och amerikanst kan man inte lite på 🙁
Gröna Gårdar är ett svenskt märke.
Kram från Mariann
Tack!
Gjorde denna rätt igår. Jösses va gott det var 🙂
😀
Hej Mariann!!
Länge sen.
Hade glömt denna gratängen och har nu gjort den igen. Det var ett tag sedan sist men den är ju så god så jag fattar inte hur jag kan glömma bort den.
Tack för underbart recept!