Nu har det kommit en undersökning om att det inte är köttet i sig vi får cancer av utan det är nitritet, ÄNTLIGEN!
Charkuterierna är ju sprängfyllda med nitrit.
Det har tjatats så om att det är farligt att äta kött, hur nu det kan vara det så när mänskligheten är uppfödd på sådan…
Det är 7 olika forksningsresultat som sammanvägts och man har nu i England kommit fram till att det är nitritet som är boven. Man presenterar sin slutsats i British Journal of Cancer.
”Det är inte sig i köttet i charkuterivaror, som korv, bacon och leverpastej, som ökar risken för cancer, utan de ämnen som tillsätts för att öka hållbarheten. Exempelvis nitriter.”
Nu är det upp till oss konsumenter att kräva ÄKTA VARA charkuterier och aldrig köpa oäktingar!
Usch fy vad läskigt! Undrar hur mycket skit man fått i sig genom åren… Som du skriver så är det dags att kräva äkta varor!
Ja det är det! Det är ju bara vi konsumenter som kan skapa förändring!
Hej Marianne, ska alldeles nu prova dina kokosrutor!!! Doftar underbart!!!!!!!!!!!
Tack fina du!!!!!!
KUL! Hoppas du gillar dem! 😀
Suuuuuuuper!!!!! Mumsi mumsi!!!!!
Förresten…ang ditt inlägg. Vet du om det finns bacon utan nitrit? Vet du om det står nitrit som ingrediens eller är det gömt bakom annat namn?
Kram
Ofta har det nummer E 250
http://www.aktavara.org/Guide.aspx?f_id=9530
här kan du läsa om alla konserveringsmedel. 🙂
Tack snälla för svar!!! Ska akta mig för E250!!!!
Kriget mot E-numrena är obalanserat och kan skada oss mer än göra nytta. Hur skulle det se ut om C-vitamin förbjöds? Vi måste lära oss att leva med nitrit i vissa doser men inte i doser som kan ge cancer. Risken med nitrit kan jämföras med risken för botulism. Det är du som bestämmer hur fort du ska köra din bil för att undvika att köra ihhäl dig!
En mera sansad debatt om E-numrena behöver vi nu, konsumenter är lättskrämda för forskarna vill ha mera pengar. Det mår vi inte bra av. Läs mera:
http://bengtingerstam.wordpress.com/2012/01/14/nu-gick-cancer-larmet-igen/
Hejsan och vamrt välkommen hit! 🙂
Självklart är alla E nummer inte farliga för oss, men nu gällde detta just nitriten, och den gilalr inte jag att få i mig så därför skrev jag idag om just detta.
Artikeln gällde ju nitrit och inte alla E nummer.
mvh Mariann
Hej!
Önskar tips på bra charkuterivaror från dig/er som har hittat. Självklart då utan detta tillsatta.
Hejsan och välkommen hit!
Ja, det vore ju fint om vi kan tipsa varandra!
Det enda jag vet är en Fjällskinka rökt och kokt säljs på vår ICA.
Kram från Mariann
Restnitrit får finnas i den färdiga charkprodukten med 150mg/kg.
Det är inte sprängfyllda med nitrit.
I mina ögon är de ”sprängfyllda”… jag inser att det är en överdrift 😉