Köttfärslimpa med skirat smör

En köttfärslimpa min mor ofta gjorde

500 gram köttfärs gärna gärsbetes
1 ägg
1 dl gröna frysta ärtor
salt och peppar
lite lökpulver

Blanda samman allt och forma till en limpa och lägg i en ugnsfast form och klutta ut rikligt med smör runt omkring och över.
Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter. Eller tills den är klar.
Smält smör ca 30-50 gram per person att servera till, om inte smöret i formen räcker.

8 kommentarer

    • De är ju lätta att utesluta 😉
      Här när vi har den så äter ajg bara den, inga andra grönsaker till. Jag älskar ärtor nämligen…

    • Njae får man väl säga till din fråga. men en dl väger inte så tungt och när jag äter denna (inte så ofta) äter ajg bara den så med inget annat till än just skirat smör…
      Så mängden kolhydrater blir yttepytte ändå.
      I min lchf är det mängden kolhydrater vöer dagen som styr vad jag äter och hur mycket. Tänker inte så mycket på källan, dvs kan jag äta ketchup/senap ocskå fast LITE.
      En sträng på en korv ger inte ens utslag på vågen…
      Det enda som jag verkligen skyr är allt spannmål.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*