Birgitta Höglund har ju givit ut en kokbok och ur denna bok har vi nu provat
Kokt kycklingbröst med currysås
Supergott och enkelt!
Koka upp kyckling i vatten med purjo, morot, salt o vitpeppar och persilja.
Gör currysås på smör, äpple, lök, grädde, curry och lite av kycklingbuljongen som blir. Låt det koka samman och sila av, krydda ev med mer salt och peppar.
Vi serverade denna kyckling med blomkålsris, som Birgitta rekommenderar i boken. Supergott!
Gott också att inte alltid äta stekt mat.
Finns mycket smått och gott i denna bok, många härliga recept och vi kommer garanterat prova mer ur boken.
Är du nyfiken på den så kan man kika här , den vänder sig ju givetvis till alla som äter mat 😉 inte bara seniorer…
Precis så har jag alltid lagat kyckling i currysås och det äter vi fortfarande nu som LCHF:are. Fast jag gör det på hel färsk kyckling som jag efter koket rensar och slår sen tillbaka köttet i såsen. Blir godare sås när benen kokat med och fetare för oss LCHF ätare när även det fetare lårköttet används. Supergott!!
Det kan jag tänka mig, fick tag på hel bosarpskyckling för något år sedan och gjorde han i påse i ugnen, supergott just såsen med skin o ben som fått koka med.
KRAM
Vad roligt att läsa att du gillade min kyckling, Mariann. Och visst är det så att det blir så mycket godare och nyttigare gjort på hel kyckling. I boken är det dock fokus på recept som ska vara så lättlagade som möjligt, om man som äldre kanske inte har så stor ork att laga mat alla dagar 🙂
Ja, man behöver inte vara äldre för att känna just detta att det gärna får gå snabbt och enkelt 😉
Jag gillar snabbt och enkelt!