Marianns variant av Keso á la Malta – LCHF
250 gram väl avsköljd Keso
Marinad:
saft från 1 pressad apelsin
1/2 tsk vaniljpulver
1 kanelstång
2 msk sötning Bakery+
3 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
Apelsinklyftor från ca 1 apelsin, skala gärna klyftorna.
Gör så här: Skölj keson noga och låt den rinna av väl.
Mosa lätt de större klumparna så kesobitarna är jämstora.
Sjud upp apelsinsaft, vanilj, kanelstång + sötning. Låt svalna och lägg i keson blanda väl och låt sedan stå över natt i kastrullen under lock.
Sila av den marinerade keson väl och vispa grädden ganska hårt, och blanda ner den marinerade keson i grädden och servera den sedan traditionellt med skalade apelsinklyftor.
Eller varför inte spetsa till det lite och servera den med ljumma hallon spetsade med konjak?
Ljumma hallon: Lägg 2 dl frysta hallon i en kastrull och koka upp hastigt, de ska bara safta sig och bli en tjock sylt. Ta ifrån värmen och låt svalna, slå på 0,5-1 msk konjak och blanda runt.
God Jul och låt dig väl smaka!
©Mariann Andersson
Min dotter var besviken för att det inte skulle bli någon risalamalta i år. Men det blir det 😉 Tack Mariann!
Ja denna är väldigt lik i smaken… konsistensen på ”riset” är ju keso… KRAM
Kan man ta till sötrix i stället och stevia…har bara dem.
Mvh Mette
Vilket jag sen såg på mitt sötrixpaket nog var samma sak. =)
Mette
Varmt välkommen hit!
ja, som du skälv såg, sötrix, sukrin och sötin är alla erythritol! 🙂
KRAM från Mariann
Mariann! Det här blev ju såååå himla gott! Helt ärligt den godaste ”maltan” jag ätit nån gång! Alla gillade den! Tack och god jul! Kram Veronica
Hejsan och God fortsättning!
Ja, den är jättegod min variant av Malta, kul att den gick hem hos alla. 😀
Kram Mariann
God fortsättning:)
Gjorde denna till julafton, den gjorde stor succé, tom min dotter som alltid vägrat äta Ris á la Malta, tyckte den var jättegod.
Tack för receptet, det kommer att användas många gånger:)
Varsågoda! 🙂
Hej!
Jättenyfiken på detta recept, ska testa det till julen tänkte jag. Vill bjuda resten av familjen flera goda nyheter, försöker få dem att inse det fantastiska med lchf 🙂 Hur många personer räcker receptet till?
Varma hälsningar,
Elin
Jag tippar runt 4-6 beror ju lite på hur mkt man äter också.
En del frossar ju 😉
Snart jul igen och då är din ris á la malta given! Så himla god!
jaaa den är det, detta att marinera keson är det som gör hela grejen!!
Så gott, tack!
Javisst är den god 😀
Det här var hur gott som helst! Mums!
Kul att den uppskattades 😀