Marianns Keso á la Malta

Marianns variant av Keso á la Malta – LCHF

250 gram väl avsköljd Keso

Marinad:
saft från 1 pressad apelsin
1/2 tsk vaniljpulver
1 kanelstång
2 msk sötning Bakery+

3 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver

Apelsinklyftor från ca 1 apelsin, skala gärna klyftorna.

Gör så här: Skölj keson noga och låt den rinna av väl.
Mosa lätt de större klumparna så kesobitarna är jämstora.
Sjud upp apelsinsaft, vanilj, kanelstång + sötning. Låt svalna och lägg i keson blanda  väl och låt sedan stå över natt i kastrullen under lock.

Sila av den marinerade keson väl och vispa grädden ganska hårt, och blanda ner den marinerade keson i grädden och servera den sedan traditionellt med skalade apelsinklyftor.
Eller varför inte spetsa till det lite och servera den med ljumma hallon spetsade med konjak?

Ljumma hallon: Lägg 2 dl frysta hallon i en kastrull och koka upp hastigt, de ska bara safta sig och bli en tjock sylt. Ta ifrån värmen och låt svalna, slå på 0,5-1 msk konjak och blanda runt.

God Jul och låt dig väl smaka!

©Mariann Andersson

 

 

17 kommentarer

  1. God fortsättning:)
    Gjorde denna till julafton, den gjorde stor succé, tom min dotter som alltid vägrat äta Ris á la Malta, tyckte den var jättegod.
    Tack för receptet, det kommer att användas många gånger:)

  2. Hej!
    Jättenyfiken på detta recept, ska testa det till julen tänkte jag. Vill bjuda resten av familjen flera goda nyheter, försöker få dem att inse det fantastiska med lchf 🙂 Hur många personer räcker receptet till?

    Varma hälsningar,
    Elin

3 trackbacks / pingbacks

  1. Keso à la Malta « Veves kamp
  2. Keso (ris) á la malta « Lina Petersen
  3. Tips inför julen | Ett sötare blod

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*