Ingredienser:
3 äggulor
200-250 g kokosmjölk
2,5 dl grädde
1 dl kokosflingor
2 msk Bakery+
Limemarinad och jordgubbar
250 g jordgubbar färska eller frysta.
1 st lime, skal och saft
Gör så här
1. Ställ förvaringsburk i frysen och serveringsskålar i kylen.
3.Blanda kokosmjölken med kokosflingor, äggulor och sötning i en kastrull, sjud upp lite försiktigt, får EJ koka. När det tjocknat lite, ta kastrullen från värmen och låt svalna.
4. Häll sedan i grädden och ställ in glassmeten i kylen.
5. Skiva halvtinade eller färska jordgubbar och lägg dem i en vid skål.
6. Riv skalet från 1 st lime och pressa sedan ur saften.
7. Strö limeskalen över jordgubbarna och fördela saften över. Rör runt försiktigt.
8. Är det färska gubbar kan de stå i kylen medan glassen blir klar, är det frysta kan de stå framme.
Glassmaskin:
Häll i glassmeten väl kyld och börja röra så sakteliga i ca 15-20 minuter. Servera med limemarinerade jordgubbar i väl kylda skålar.
Frysen:
lägg glassen i förberedd iskall bunke och rör ca var 30 minut under 4 timmar. Servera sedan i väl kylda skålar med limegubbarna.
Tips: Vill du ha helt len glass uteslut kokosflingorna.
©MariannAndersson
br /
Hej. Antar att man kan köra den i glassmaskin?
Japp, det står ju under punkt 8 😉
Läser för fort ibland…tack! 😉