4 dl grädde
1 dl vatten
1,5 dl kokosflingor
ev 1/4 vaniljstång
4 äggulor
1,5 msk Bakery+
Jordgubbskompotten:
1/2 gelatinblad
3 dl tinade frysta jordgubbar
1 ekologisk lime, rivet skal och saft
Gör så här
1. Koka upp grädde, vatten och kokosflingorna, låt stå och dra i minst en timma. Ev skrapa ur en fjärdedels vaniljstång och låt koka med.
2. Vispa äggulor och sötning och blanda sedan ner silad kokosgrädde väl , krama ur flingorna ordentligt.
3. Häll upp kokossmeten i små portionsformar och grädda i vattenbad mitt i ugnen 125 grader i 1 timma. Låt kallna i kylskåp.
Jordgubbskompotten
1. Lägg gelantinet i kallt vatten i minst 5 min.
2. Blanda lime och jordgubb i en kastrull och sjud upp, blanda sedan ner gelatinet och ställ kompotten kallt.
©Mariann Andersson
dette ser fantastisk ut og jeg elsker kokos 😀
Hej.
Vill du ha ännu kraftigare kokossmak kan man öka kokosflingorna till 2 dl.
kram Mariann
Hallo, det låter gott! Fråga: vad gör du med kokosflingorna, ska dem inte vara kvar i smeten ( ägg o grädde)?
Hejsan och varmt välkommen hit!
Jag silar av grädden från kokosflingorna och kramar ur dem väl.
Det är gott med en len pudding. Det kanske går att ha dem kvar, vet dock inte om de då sjunker till botten.
Kram från Mariann