Panerad torskfile

Till panering för 500 g torsk:
1 uppvispat ägg
0,5 dl fibrex-strö (eller vanliga fibrexflingor körda i mixer)
1 dl mandelmjöl
salt och vitpeppar

Gör så här:
Blanda fibrex-strö, mandelmjöl och salt och peppar.
Vänd om torskfilen i ägget och lägg över den i mjölblandningen, se till att det hamnar runt om och stek torskfilen  i mycket smör och pass noga på så de inte bränns vid.

 

 

2 kommentarer

  1. Du som experimenterar mycket, har du provad att panera fisk med pofiber? Är inte så förtjust i fibrex, och de gånger jag har mandelmjöl hemma brukar det gå åt till mer söta bakverk och så.

    Är lite allmänt dålig på att laga fisk, så bra att veta om det faktiskt går ok innan jag försöker, så jag vet om det var jag eller metoden som misslyckades 😛

    • God kväll!
      Nej det har jag inte, jag tänkte mer åt mandelpanerad torsk, men ändå få lite ströbrödkänsla som strö fibrex kan ge.

      Jag tycker nog du ska prova, för man bröar ju formar med pofiber och jag har det ofta i mjuka kakor också.
      Om du testar säg gärna hur du tyckte det blev.
      Här har vi saknat (bröd)panerad torskfilé.
      Kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*