Köttfärslimpa med blomkålsmos

4-5 portioner

Köttfärslimpan:
800 g köttfärs
1 finstrimlad purjolök
2 ägg
1 dl grädden, eller creme fraiche eller smetana
salt, svart o vit, lökpulver

Blomkålsmos:
1/2 stort blomkålshuvud
lättsaltat vatten
50 g smör

Gör så här:

1. blanda färs med kryddor, ägg och purjolök
2. Forma till en limpa och lägg smörklickar runt om. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 50 minuter, eller tills den är färdig.
3. Ansa blomkålen och lägg den i lättsaltat vatten, låt koka tills den är mjuk.
4. Slå av allt vatten och låt den ånga av lite.
5. Lägg i 50 g smör eller mer och mixa med stavmixern till den konsistens du vill ha, vi gillar med lite bitar kvar.

Ät och njut!

 

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*