Lavendelglass

4-6 portioner

Ingredienser:
7 st lavendelblommor  ( + några blåbär för färgen)
3 dl grädde
2 dl  turkisk yoghurt
3 äggulor
2 msk Bakery+

ev grovhackad råchoklad

Gör så här
1. Koka grädden och lavendelblommorna och blåbären i en kastrull i ca några minuter, sila av blommorna och blåbär.
2. Vispa äggulorna och sötning.
3. Häll ägg och grädden i kastrullen och tillsätt turkisk yoghurt och sjud tills glassmeten tjocknar något, får ej koka.
4. Ställ kallt och låt kallna helt innan man gör glass.

Glassmaskin:
Ställ en förvaringsburk i frysen och ställ serveringskålarna i kylen. Häll i  glassmeten och veva så sakteliga i ca 15-20 minuter.
Häll upp för förvaring eller servera direkt.

I frys:
Frys i minst 4 timmar och rör i glassen ca varje halvtimma.

Njut glassen som den är, eller riv lite råchoklad över…

Tips: var försiktig med lavendelblommorna att det inte blir tvål/parfymsmak av det hela. Överdriv inte mängden blommor alltså.

©MariannAndersson

 

 

6 kommentarer

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*