Här kommer ett gott recept på pressgurka, en god inlagd gurka som går supersnabbt att göra och ett gott tillbehör till det mesta…
4 port.
ca 1/2 slanggurka hyvlad i tunna skivor med osthyvel
lagen:
1 dl vatten
1,5 msk ättiksprit
1 tsk Bakery+ sötning
1 msk hackad persilja
3 krm salt
1/2 krm vitpeppar
Blanda alla ingredienser till lagen. Lägg hyvlad gurka i en skål och slå över lagen, lägg en tyngd över ofta fungerar en djup tallrik som press att hålla gurkan ner i lagen. Låt dra en timma.
SERVERA!
Oj vad gott det ser ut! Jag ska prova! Kan gurkorna sedan förvaras i en glasburk i kylskåpet?
Vi äter ju upp dem bums 😉 men det går nog å förvara någon dag iaf
Ursäkta, men vad är Bakery+ ?
Ååå missade att skriva Bakery+ sötning, det är alltså en sötning, en stevia och erytritol blandning.
Ser gott ut!! Men vad är Bakery???
Sötning 🙂 jag ser att jag skrivit det efter, ibland kan ajg glömma men icke denna gång 😉
sedan kan du bara googla eller läsa i den gröna raden, där står om bakery+.