Vart är vi på väg?

Hur lat får man bli? Hur lite tänker folk på miljön?

Om man nu till äventyrs vill äta banan så kan man väl för katten köpa bananen i sin egen förpackning!?
Den borde väl ändå vara bäst, eller?

 

 

15 kommentarer

 1. Jag är så less på alla dessa plast förpackningar till snart det mesta……ja det är väl ändå bäst att sälja saker i sin egen förpackning…..bananer har ju faktiskt skal helt naturligt……o vem är det som sitter o skalar alla bananer o vart hamnar skalet? Korkat!

 2. Kom att tänka på att det kanske är bananer som är bruna i skalet och folk köper dem inte då trots att de är helt OK. Ett sätt att slippa slänga dem kanske? så fall är det ju bra tänkt 😉

 3. Usch! Det finns så många onödiga, färdigskurna, färdiskalade livsmedel i alla möjliga olika förpackningar! 😛

  Det kommer vä att sluta med att vi varken klär oss eller äter själva – än mindre rör på oss!

   • Jag kom och tänka på filmen Wall-E. Där människorna sitter i svävande stolar och pratar med varandra på bildskärmar… blir tjockare och tjockare… märker inte vad de har runt omkring sig (de har bl.a. en pool och ett joggingspår men har inte märkt det eftersom de sitter och pratar med varandra genom de där skärmarna istället. De dricker i sig maten i flytande form. Osv… Världen får inte bli så!!

 4. Nästa steg är färdigtuggad banan någon slags förpackning. Fyyy…men efterfrågan styr nog utbudet!

  Billa är Österrikisk matvarukedja och jag blev faktiskt förvånad när jag såg det.

 5. Får väl erkänna att jag också är lat ibland (köper ju skållad och skalad mandel, mandelflarn osv.) fast skalad banan låter vidrigt! Skala banan är ju fan enkelt. Att skala och skålla mandel tar dock sin tid, och mandelflarnen är typ lika dyra som de hela så när jag ska ha hackad mandel så köper jag lika gärna mandelflarn.

  I övrigt gör jag mycket från grunden och köper sällan färdigmat med undantag för såser (beasås, remouladsås osv. fast om du orkar är egen beasås sjukt mycket godare även om Eriks såser är god). Färdigmat innehåller i regel mer än mat, massa onödiga tillsatser osv.

  • Största problemet med de färdiga beasåserna är inte tillsatserna dock, utan att de är baserade på olja istället för smör. Mycket mindre nyttigt och bör inte ätas i stor mängd.

  • Jag är medveten om detta. Nu äter jag inte dessa färdiga såser dagligen (och när jag gör blir det remouladsås mer än bea – samma bas dock).

   Ser det inte så problematiskt med tanke på att majonnäs också är baserad på olja och det verkar ingen rata inom LCHF.

   Tack vare min morgondryck får jag i mig rejält med smör dagligen. 60 g på morgonen, sen kan det bli 20-50 g till maten beroende på vad jag äter. Då har jag ändå inte räknat med annat fett som jag äter. Jag ligger mellan 150-200 g fett per dag och stor del är smör.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*