Vaniljmuffins med chokladgömma

IMG_0163Här ska ni få ett gott muffinsrecept som tyvärr inte fick plats i bakboken.
Håll tillgodo!

6-8 st

Ingredienser:

4 ägg
2 msk bakery+ (erytritol och stevia)
75 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver

Gömman:

75 gram Philadelphiaost eller cream cheese
1,5-2 msk kakao
0,5-1 msk bakery+ (erytritol och stevia)

Gör så här:
För choklad fyllningen blanda bara alla ingredienser väl med varandra.
Vispa ägg och sötning fluffigt.

Häll i smör och grädde, blanda väl.

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.

Skeda upp drygt halva smeten i formar och forma en liten grop med blöt tsk. Fördela chokladkrämen i groparna. Fyll upp med resterande smet, peta till smeten med blöt tsk att den kommer ut lite mot kanterna och möter smeten under.

Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter

11 kommentarer

  1. För din egen skull, dina recepts popularitet och dina böckers popularitet tycker jag att du alltid i dina recept ska skriva ut mängden sötningsmedel motsvarande i socker. Sedan kan var och en lätt översätta mängden till det sötningsmedel man har hemma. Jag tror inte att du säljer mer av varesig ditt sötningsmedel eller dina böcker genom att bara skriva ut mängden av ditt eget sötningsmedel.

    Jag gillar att baka och hade en påse av Mariannesocker. Efter att den tog slut har jag helt slutat att använda dina recept.

    Bara en synpunkt i all välmening – du gör precis som du vill!

    • Jösses!? Synd att du inte läser i bloggen bättre
      För om man bemödar sig att läsa lite i bloggen så lär man snabbt hitta just den informationen. Finns alltså på fler platser en sådan omvandlingstabell ang sötning.
      Om du då hade ”mitt” socker hemma så vet du ju hur söt den är 3 x så söt som socker. Du kanske har svårt att omvandla det till socker?
      om man alltså tar 1 dl bakery+ så motsvarar det 3 dl strösocker.
      Dels så står denna omvandlingstabell i nyaste bakboken.
      Sedan har jag också skrivit att söta efter egen smak, sötningen fyller endast en enda funktion och det är å söta, så söta hur du vill eller inte alls.

      • Som sagt – ett råd i all välmening!

        Men om du tror att du vinner något på att försvåra för dina läsare (och potentiella läsare) är det upp till dig.

        • kändes inte som all välmening…
          sluta å baka mina recepet!?
          lät bara barnsligt.
          Min första bok står det 3 msk sötrix flor och 1/4 krm stevia, nu i min tredje är det bakery+.
          Du verkar vara den enda som har problem med detta… alla andra bakare verkar kunna förstå hur man sötar efter eget huvud.
          kan svårligen tänka mig att folk slutar baka bara för att bakery+påsen tagit slut, nej jag tror folk är intelligentare än så faktiskt.
          Men om du inte vill baka mina recept så är ju det givetis upp till dig, jag tvingar ingen
          . Sagt i all välmening.

        • I all välmening så funkar recepten för oss andra, oavsett val av sötningsmedel.
          Smaken är ju ändå som baken – olika 😉

  2. Lyckas inte alltid med LCHF-bak, slutprodukterna har ofta en viss likhet med sågspån men skam den som ger sig. Bakade dessa vaniljmuffins med chokladgömma i morse och de blev perfekta. Kommer att bli ett favoritrecept. Bjöd icke LCHF-ätare som lät sig väl smaka.

  3. Det här är ett av mina favoritrecept, de är verkligen supergoda! Ser kanske inte så mycket ut för världen om man är icke-lchf:are, men smaken är nåt helt annat än utseendet. Jag brukar öka på fyllningen lite för den är så god, använder Valios laktosfria cream cheese som i mitt tycke är godast.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*