Ugnsvärme?

Miele-H-5681-BP-Rostfritt-StaalFick önskemål via mail om att skriva lite om ugnsvärmen vid bakning.

Jag bakar ju alltid själv med varmluft och 175 grader och enligt reglerna då ska vanlig ugn ställas på 190 grader.

Detta är ju bara en generell regel då alla ugnar verkar vara individuella. Så mitt tips blir att alltid vara vaksam på bakverk och bröd när du bakar dem första gången. Därefter vet man hur lång tid  det tar i sin egen ugn och om ugnsvärmen är rätt inställd eller måste justeras.

Var aldrig rädd för att låta något gå längre tid eller kortare om det ser ut att vara färdigt tidigare. Har det svårt att gräddas klart inom rimlig tid, då kan man tänka sig att ugnsvärmen bör ökas. Är det mer tvärtom att allt alltid blir färdigt tidigare eller tom blir bränt fort, ja sänk då värmen några gader.

Ugnar verkar vara som människor, oerhört olika!

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*