Ugnspannkaka med blåbärsylt

 

 

8 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk fiberhusk
0, 5 dl kokosnötsmjöl
75  gram smält smör
4 dl grädde
3 dl vatten

LCHF Blåbärsylt

Gör så här:
vispa äggen fluffigt och vispa ner vaniljen. Vispa ner fiberhusk och kokosnötmsjöl väl, inga klumpar.Vispa i gräddenoch smälta smöret och tillsist vattnet.

Häll i en långpanna och grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Mindre långpanna längre gräddningstid. Känn på den att den stannat.
Servera som här med blåbärsylt.

 

16 kommentarer

 1. Jag har gjort ugnspannkaka efter olika recept – dem är snarlika. Utgår från 8 ägg etc

  Jag kör alltid dubbel sats – för det får ändå plats i en djup standard långpanna. Så det är väl mitt tips för dem som vill bunkra upp.

  Och jag har provat med Kesella istället för Keso – och har upplevt att det går lika bra med det – blir saftigare för dem som inte finner det saftigt nog 😉

  OT. Jag köpte och gav bort din bak-bok till en bak-tjej. Däremot är jag besviken på att det visade sig sakna ett chokladbolls-recept. Min barnsliga sida har den som stor favorit, MUMS!

  • Hejsan hejsan!
   joo, det är ju en bakverksbok och chokladboll kanske ligger mer åt pralin hållet?
   Hur som så finns det ju en ”chokladboll” på bloggen som är jättegod, chokladruta kallas den här och kan mkt väl bara göras rund 😉
   Kram från Mariann

   • Nä faktiskt inte hos mig på denna. Konstigt! Men går jag vidare in till din fläskpannakaka så står det där 8 ägg men inte på denna ugnspannkaka med blåbärssylt. Fast jag förstår ju att det är samma. Den med bacon har jag gjort förut och visste var bra. Därför jag letade upp den igen nu på din blogg men sökte på ugnspannakaka och kom då till denna. Jag slänger i 8 ägg hur som. 🙂 Klart det ska vara ägg… annars blir det ju pannakaka av allt. Eller vänta…. det var ju pannkaka jag ville ha. 😉 hi hi Hur gör jag då?

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*