Torsk i ugnen med syrlig sås och sallad

ca 2 portioner

Ingredienser:
ca 500-600 g torsk, gärna krokfångad. Väl avrunnen tinad eller färsk.
30-50 g smör
1 färskpressad citron eller på flaska.
2 dl creme fraiche
1 msk dill
1 msk gräslök
1 msk persilja
salt och peppar
1-2 dl riven god lagrad ost.

Gör så här
Låt smöret smälta i en ugnsfast form under tiden ugnen går upp i grader. Ta ut formen när det är någorlunda smält.
Lägg i fisken och häll över pressad citron och salta på fisken.
Blanda creme fraichen med örterna och pepparn.
Bred denna blandning över fisken och strö riven ost över.
tillaga i 175-200 g i ca 20-25 minuter.
Servera med en valfri god sallad.

För snart 30 år (1984) sedan när denna fiskrätt uppfanns (näe den är inte avancerad så fler har säkert gjort liknande ) och jag vann 1 pris i en Arla tävling med denna rätt serverade jag potatismos och sallad till, men nu blir det bara sallad, och det går precis lika bra.

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*