ca 2 portioner
Ingredienser:
ca 500-600 g torsk, gärna krokfångad. Väl avrunnen tinad eller färsk.
30-50 g smör
1 färskpressad citron eller på flaska.
2 dl creme fraiche
1 msk dill
1 msk gräslök
1 msk persilja
salt och peppar
1-2 dl riven god lagrad ost.
Gör så här
Låt smöret smälta i en ugnsfast form under tiden ugnen går upp i grader. Ta ut formen när det är någorlunda smält.
Lägg i fisken och häll över pressad citron och salta på fisken.
Blanda creme fraichen med örterna och pepparn.
Bred denna blandning över fisken och strö riven ost över.
tillaga i 175-200 g i ca 20-25 minuter.
Servera med en valfri god sallad.
För snart 30 år (1984) sedan när denna fiskrätt uppfanns (näe den är inte avancerad så fler har säkert gjort liknande ) och jag vann 1 pris i en Arla tävling med denna rätt serverade jag potatismos och sallad till, men nu blir det bara sallad, och det går precis lika bra.
Skriv en kommentar