Te kan vara en sockerbov!?

secondColumn-16x9En nyhet som jag reagerar starkt på är att vanligt te man köper i pkt/påsar osv kan innehålla massa socker!

Expressen skriver:
”Grönt te uppges vara extremt naturligt.
Men nu avslöjar norska TV 2 i en analys de gjort på två av de vanligaste tesorterna, att en tepåse kan innehålla upp till 20 procent socker.
Teproducenten själv hävdar att man enligt europeiska marknadsregler inte behöver specificera ingredienserna i produkten.”

Det är ju fruktansvärt att man kan komma undan med att inte behöva skriva ut socker  som en ingrediens i te.
Jag blir ursinnigt arg! Helt otroligt att detta får förekomma!

Ät Twinings och Lipton med socker, kan vi nog räkna med att mer eller mindre alla teer från dylika företag sockraade.

Det enda te jag dricker är just Twinings Green Tea Early Grey…. nu förstår jag varför jag tycker det teet är gott. Tur att jag inte är en te drickare, utan dricker mer kaffe…

 

15 kommentarer

 1. Det verkar också vara smaksatta teer. Då är det lättare att maskera sockersmaken. De gröna ekologiska teerna kanske man kan vara tryggare med. Det blir kanske innehållsdeklarationer nu för att säkra försäljningen? Att man anger ”Inget tillsatt socker” eller kolhydratsmängden angiven. Usch så trist det känns. Jag förstår att du blir arg. Vi har ju varit lurade, Suck. Igen.

 2. Om man är känslig för socker/kolhydrater så finns det anledning att fundera kring sitt kaffedrickande också.

  Bryggkaffe innehåller dubbelt så mycket kolhydrater per kopp som det som nu ”ertappats” i tepåsar…

  Eller så inser man att detta resonemang om socker i te är att sila mygg och svälja kameler – big time…

  • jag är inte så insatt i hur mkt kh det blir en kopp te jämfört med te med socker i.

   Men kaffe innehåller ju kh, det vet jag. Det finns säkert dom som bälgar kaffe i mängder, jag dricker 2 koppar om dagen, det blir nog ca 3 dl.
   kaffet lägger jag inte ner 😉 men te får stryka på foten, iaf fram tills man vet att det är sockerfritt, vill hellre söta själv om jag tycker det behövs.

 3. Så tetillverkarna måste ha skrattat åt alla rön om att vi ska bälga i oss massa grönt te för att öka förbränningen och sänka blodsockret etc etc..
  Ja lurad är ett litet ord.. Arg likaså.

 4. Usch! Jag dricker mycket te, men nu blir det bara jasminte i lösvikt från asiatisk butik. Och chaite på lösvikt.

  Jag klippte upp en påse Lipton Green Tea Orient igår – det låg vita bitar som såg ut som riskorn i påsen. Så jag smakade på ett ”riskorn”. Det smakade kryddigt och sött, som en halstablett. Antagligen socker och aromer…

  Och Liptons Forest Fruit innehåller maltodextrin, så det har jag slutat dricka.

  Varför kan de inte bara ha i te och ev. aromer utan att blanda i en massa jox?? Blir så trött…

 5. Men vissa får till det som en storm i en thékopp! Hur mycket väger innehållet i en thépåse? 5 gram? och en femtedel av det är 1 gram socker! Knappast något att slita sitt hår över.

  • säkert inte, då jag iaf äter sill också 😉
   men stormen i mig betstår emr av att jag blir förbannad av att socker inte är utsatt i innehållsförteckningen, jag vill gärna välja själv när jag vill äta socker 😉

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*