Tandkräm av kokosolja och bikarbonat – recept

DSC_0436Jag har tillverkat min egen tandkräm av kokosolja och bikarbonat (inte bakpulver).
Sedan många år har jag undvikit fluortandkrämer och använt Kingfisher och Weledas fluorfria tankrämer.

För ett tag sedan läste jag på nätet om hemlagad tandkräm av kokosolja och bikarbonat och nu så har jag tillverkat en sådan.

Lätt som en plätt och billigt blir det ju!

Jag tog 5 msk olja och 2 msk bikarbonat. Det finns recept på nätet som är från 50/50 och ner till 5/2. Bara att blanda en konsistens man själv tycker om!
Jag tog också i några droppar mintolja, men det är inte nödvändigt.

Jag valde att värma upp burken med kokosoljan i varmvatten för det blev lättare att mäta upp 5 msk då. Sedan var det bara att röra samman.

 

7 kommentarer

  1. Hej, går även att använda som deodorant, enligt uppgift. Själv använder jag kokosoljan som den är, förutom i maten och bakningen, i ansiktet varje kväll och på kroppen som sololja.

  2. Funderar…går det att spotta ut den tandkrämen i handfatet? Jag vet att om man kör oil-pulling så sägs det att man ska spotta ut det i sopkorgen istället, då kokosfettet stelnar vid så låg temperatur…

    • blev inte så mkt å spotta ut, och det blandas ju med saliv och lite vatten så det kändes inte som det var mkt olja som gick den vägen.

  3. Använder du den bikarbonat, som är i små förpackningar till matlagning, eller den bikarbonat, som finns i stora förpackningar ?

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*