Svensk barnbok om barnfetma

Tjocke Albin tänker om
Heter boken och budskapet är att det är föräldrars fel att barn är överviktiga, och när han ätit efter tallriksmodellen blir han normalviktig.

Jag är nog benägen att hålla med Per Wikholm på LCHF.se till 100%. Bra analys av Per och hoppas fler kommer fram till samma sätt att se på detta stora problem.

Jag själv kan inte heller se det som att skuldbelägga föräldrar är den väg som ska man ska gå och som ska göra att barnfetman minskar i världen.

Ska bli spännande att se vad som nu skrivs om denna svenska motsvarighet till den amerikanska boken!

 

5 kommentarer

  1. Lika sorgligt som Mulliga barn! Man kanske skulle ge sig på att skriva en bok om vården, skolan, intoleransen mot tjocka barn…jag funderar starkt på att försöka mig på att gå ut och föreläsa på dagis och skolor för att få en MOTVIKT!

  2. Du syftar kanske på Maggie goes on diet? Förfärlig bok den och förfärlig bok denna också! Budskapet är inte att det är föräldrarnas fel här, anser jag, bara titelns skuldbelägger ju lågstadiebarnet Albin. När Albin sedan orkar mer och gått ner i vikt slutar de andra barnen retas. Vilket budskap-förändra dig själv och du blir accepterad. Nä, usch och fy för detta!

    • Välkommen hit!
      Ja det är den boken jag menar, gjorde ett inlägg tidigare om den och jag håller helt med dig, det är förfärliga böcker.
      Kram från Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*