Steviasötad Läkerol…

IMAG1111Jooo, så fick vi hem några prov av Läkerol som skulle vara sötad med stevia.
Tyvärr (tycker jag) så är det oftast 2-3 sötningsmedel till, dessa är Maltitol, Sorbitol och Xylitol.
De alla är ju sockeralkoholer och xylitolen kallas också björksocker.
Men visst ingår stevian också.

Den traditionella varningen för laxerande effekt vid överätning finns alltså kvar på askarna.
Lite synd att det inte bara sötades med stevian.

Smaken då?

Fruktansvärt söta!

Alltså inget för mig…

 

 

20 kommentarer

  • ja det är lite trist, men det är ju sockeralkoholer i alla fall. Tyvärr är de laxerande fler av dem och en del är ju ytterligt känsliga för detta, jag märker inget direkt.
   Lite väl söta är de också tycker jag.
   Erytritlen är ju också en sockeralkohol men är ju den allra allra snällaste av dem alla. 🙂

 1. Trist! Trodde i min enfald att det nu skulle komma något man faktiskt skulle kunna köpa och äta. Men som vanligt är det tyvärr så att verkar det för bra så är det så! =(

 2. Ja det är då f…n att dom ska blanda i onyttiga sötningsmedel i allt. Jag är diabetiker så jag blev väldigt glad när du skrev att Läkerol ska använda stevia som sötning (jag älskar Läkerol Salmiak) Men så kommer detta dråpslag. Inte bra Läkerol. Bara att vänta på att dom kanske slutar använda dåliga sötningsmedel…:(

 3. Erytritol är också laxerande även om det (kanske) är mindre laxerande än andra sockeralkoholer. Stevia är däremot inte laxerande. Tänkte först testat Läkerol själv men när du säger att det innehåller andra sötningsmedel (sockeralkoholer) blir jag inte så sugen längre.

  Alvestaglass har glass som bara är sötad med stevia och det smakar gott, inte äckligt sött eller laxerande. (Sen att Alvestaglass innehåller lite andra onödigheter är en annan sak)

  Jag använder visserligen erytritol i sin rena form hemma i bak och jag upplever det laxerande trots 3 msk-måtten. Fast inte överdrivet men inget jag tänker konsumera för ofta.

  • Erythritolen är den snällaste sockeralkoholen, här märker vi inget av laxeringseffekt av den, och jag märker inget av Läkrolen heller för den delen, men då xylitolen ju höjer blodsockret lite så vill inte jag äta Läkerol ändå, + jag tycker inte de flyller någon funktion just dessa rpover.
   En riktig halspastill vid hsota eller retsam hals hade ju varit bra dock sötad med endast stevia då helst, vilket jag trodde Läkerolen skulle vara, men vi får väl se när alla deras rpodukter är sötade vad som kanske kan användas i sådana nödfall. De har ju ett par mer halspastiller ju i sortimentet.

  • Det var den som var godast av dem i alla fall och den som innehöll xylitolen också.
   jag saknar mer en halstablett än en godistablett och hopaps på att deras halsvarianter kommer med stevia också, de säger ju alla produkter ska under detta år ändras till stevia, men det är väl då med de andra tre sötningsmedeln också. men jag kan tycka det är ok om de fyller en funktion vilket en halstablett skulle göra för mig ioiaf som när jag får hosta hostar sönder mig på nätterna och håller alla andra vakna…

 4. Köpte Yup och Licorice seasalt. Bara provat Yup hittills. Så gott! Jag kommer inte köpa det och springa runt och suga på det. Är helt emot sötningsmedel och socker i min vardag. Försöker fokusera på äta riktig mat (Tommy Tappar inspirerar). Kunde inte låta bli att prova dock. Älskar ju lakrits och så this just brought back some memories…

  Angående halstabletter (anser verkligen inte att dessa godistabletter hjälper halsen) så funkar endast medicinska halstabletter såsom Zyx. De innehåller något sötningsmedel. När jag verkligen har halsont skiter jag nästan fullständigt i vad något innehåller bara det lindrar (hade det bara funnits med socker så hade jag köpt ändå). Då lindrar Zyx ändå inte fullständigt men ingen ”halstablett” i livsmedelshandeln lindrar halsont. Tidigare använde jag Bafucin men tycker Zyx är bättre och jag har svårt för suga på Bafucin för det känns som den fräter i munnen. Dessa medicinska halstabletter är inte direkt goda men det är inte syftet heller.

 5. Varför man blandar olika sötningsmedel är för att dom kan ha olika bismaker. Då tar man lite av varje, så att inte bismaken tränger igenom.

  Tyvärr så tror många att vi alla vill ha supersött. Jag är sen fick diabetes helt sockerfri och avvand. Jag använder lite sötning till vissa saker, men långt mycket mindre än vad en som äter socker vill ha.

  Fördelen med Stevia framför t.ex. aspartam är ju att det inte är ett nervgift…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*