Nu är stevian godkänd som sötningsmedel och kommer att finnas i butiker from nyår att köpa. Dock finns den ju redan lite här och var…
Jag tycker detta är bra och jag tror att vi måste komma ifrån traditionellt socker. Dock är stevian så söt (300 gg sötare än socker) att den är oerhört svårdoserad. När vi nu ska ut och leta stevia hitta en runt 100-200 gg sötare än socker, då doserar du knivsuddar= runt halva krm.
Lchf-butiken kommer ju framöver få in sin egen blandning av stevia och sötrix (erythritol) och den kommer heta Stevrix, det blir det sötningsmedel jag i framtiden alltid kommer använda. Då jag tycker att det bästa sötningen får man just genom att ta minimalt med erythritol och blanda det med knivsudd stevia.
Det gör att man kommer ner i doser av både stevian och erythritolen. Välj alltid att underdosera sötningen och öka hellre nästa gång. Vi behöver inte ha det sött!
Tror sajten http://www.steviaguiden.se kan vara användbar för den som vill läsa mer.
Tack för det tipset!
och jätte välkommen hit!
kram Mariann