Här kommer nästa recept ur Expressens LCHF tidning som kom ut i Juni 2015.
Passar ju givetvis som vintertårta också 😉 varför inte riva lite mörkchoklad ovanpå grädden?
Fylla med andra bär eller gör en chokladkräm?
Ja ni väljer själva bottnarna är kanongoda hur som helst!
Sommartårta med nötmarängbotten
ca 6-8 bitar
Nötmarängbotten:
6 äggvitor
3 msk sötning Bakery+ sötning (eller annan vald sötning motsvarande ca 1,5 dl strösocker)
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl hasselnötsmjöl (gärna rostade)
1 dl finhackade hasselnötter (gärna rostade)
Fyllning:
3 dl vispad grädde
Jordgubbar i valfri mängd
4 rutor 90% smält choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Vispa vitor och ta i sötning efterhand till en fast marängsmet. Blanda kokosnötsmjöl och de finhackade nötterna och hasselnötsmjölet. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i två cirklar ca 22 cm i diameter.
Grädda i ca 15 minuter. Ta loss från pakplåtspappret och låt svalna på galler.
Fyll med vispad grädde och skivade jordgubbar och ringla lite smält 90% choklad ovanpå och dekorera med några jordgubbar.
Tips: Bottnarna går att styckfrysa, bara att ta fram, de tinar fort och fyll med grädde och bär.
Finns det inte rostade hasselnötter så rosta nötterna på plåt i 225 grader ca 10 min.
Skriv en kommentar