Smöret i bakverken

DSC_0022är lite som med sötningen i  all min bakning. man tar det man vill och finner godast i sina egna munnar.

Eftersom jag har en tendens att söta lite så har jag valt att använda osaltat smör, men det är fritt fram att välja normalsaltat om man vill det, eventuellt ska man då söta lite mer.

Det är där man får prova sig fram själv. Gillar man saltat smör i kakor så använder man det, gillar man att söta minimalt så kanske osaltat passar bäst.

För alla dem som har min första bakbok så förklaras detta noga varför det står osaltat smör i alla recept. Även i min tredje bok som kommer i april är recepten med osaltat smör.

Men som sagt om man har smör med eller utan salt, eller mer eller mindre sötning eller till  och med helt utan sötning är upp till var och en. Både salt och sötningen fyller endast en funktion och det är just att söta eller salta.

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*