Rynkeby nektar sötad med stevia…

getimageSåg i går kväll reklamen på tv med den sköna animerade apan som dansar och filmen försöker sälja Rynkeby Juice… men det som var nytt för igår kväll var att rösten sa – sötad med stevia

Då vaknar ju alltid jag till liv, om man så säger 😉

Nu googlade jag drycken Rynkeby 50 och nektar är inte juice utan wikipedia skriver:
”Fruktnektar är enligt livsmedelslagstiftningen en fruktdryck med tillsatt vatten och sötningsmedel, det vill säga med lägre renhetskrav än juice. Minsta fruktinnehåll specificeras per frukt- eller bärsort och är 50 % för frukter vars juice är välsmakande som sådan och 25–40 % för övriga frukter.”

Nu har man då alltså valt att söta sin dryck med stevia och det är ju givetvis långt bättre än socker. Men i min värld borde väl inte frukt behöva sötning alls!? men det är klart här är det mkt vatten också… men i min mun är kranvattnet också sött…

Så ja nej detta är inget för oss, vi dricker ju inte juice. Enda gången det kan slinka ner lite juice är när man kan få tag på grapejuice av en äkta sort utan tillsatser. Numera kan jag uppskatta grape vilket inte hände på den tiden jag var sötnos 😉 avskydde grape och 90% choklad… men nu är det smaker jag kan uppskatta mkt! Häftigt sånt!

Men nu tillbaka till Rynkeby och stevia. Jag tycker ju ändå det är trevligt att vi får fler och fler produkter med stevia, så de som bara måste ha sött ändå kan välja ett långt bättre alternativ.

Drycken har jag inte smakat så jag har ingen aning om stevian går igenom,  har några av er testat den? Går den igenom?

 

4 kommentarer

  1. jag tyckte jag hörde ”stevia” men det var så tyst och otydligt så jag trodde jag inbillade mig, vågar de inte riktigt stå för det?? annars tycker jag som du Marianne att fruktjuice är söt som den är.

    • Ja det var verklgien lite otydligt!! Så när reklamen kom för andra gången var öronen lite mer med och då blev det mer bekräftat. faktiskt en fråga som är berättigad om de vågar stå för det… för inte ”basunerades det ut” inte!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*