Provtagning idag = spännande

super-d-300x263Nyssens hemkommen från diverse provtagning och jag fick också tagit ett D vitamin blodprov.
Spännande att se i vilken nivå man befinner sig då jag ju tagit höga doser av D vitamin nu i snart 4 år.
Det blir runt 5-7000 IE / dagen.

Nästa vecka lär jag veta mer ang mina provsvar och hoppas återkomma med dem då.

5 kommentarer

 1. Hej!
  Jag undrar om du tar så höga doser även nu på sommaren eller det bara är under vinterhalvåret. Jag har tagit 5000ie under hela vintern o tar om det är en mulen period nu med men hoppar över soliga dagar då jag är ute i stället. Ska bli spännande att se vad du har, själv hade jag grav brist i april förra året. Vad dr sa om det? ”Det har alla – bry dig inte”… suck! Kram Lena

  • JÖSSES!!?? ” det har alla och inte bry dig” milde himmel, en brist ska väl åtgärdas eller!!

   Jag kör året runt och isynnerhet dåliga somrar som det varit de två sista. Enda gången ajg inte tar är om vi är söder över i en vecka e eller så.
   Jag inbillar mig att den sol jag får här gör inte så mycket, fast ajg solar ofta och gärna 😉 men tänker att överdoserat blir det nog inte så värst ändå, då ju kroppen använder d vitaminer… men som sagt lite svar lär jag få nästa vecka och det får väl avgöra hur jag ska tänka angående detta.

   • Vad som är värre är att min dotter hade 25 i värde efter en sommar för ett par år sen… hennes läkare ringde inte ens upp o sa det! Det var när vi beställde hennes journaler det uppdagades. Så nonchalant är det rent generellt :(.
    Ska bli spännande att höra vad ditt svar blir, om du inte ligger väldigt högt ska jag också köra året om minsann. Tack för svar o ha en fin dag, njut av solen som iaf är hos mig i Skåne idag! Lena

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*