Detta blir verkligen en extra pösig omelett, och framförallt
den behåller sin pösighet även på tallriken!
ca 1 portion
2 ägg
1,5 dl riven smakrik ost
0,5 dl grädde eller creme fraiche eller vatten
smör till stekning
Gör så här:
Separera äggen och vispa vitorna till hårt skum. Vispa äggulorna med grädde eller creme fraiche (vatten) och blanda ner den rivna osten väl.
Vänd försiktigt ner äggviteskummet.
Stek i liten stekpanna med rejält med smör, blanda runt med en gaffel tills den börjar stelna lite och låt den sedan steka vidare på svag värme under lock i ca 5 minuter.
Du kan göra upp till ca 6 ägg (3-4 portioner) i en stor stekpanna.
Servera med lite stuvad spenat.
Prova också att krydda omeletten med lite riven muskotnöt,
det gifter sig fint med spenat och ost.
God morgon!
Vad betyder ”Vänd försiktigt ner äggviteskummet.” ?
Betyder vispa inte ner det, utan mer vänd och blanda försiktigt. 🙂