Oil4life och fettsyrabalanstest

Jag har sett detta nya (för mig) märke Oil4life, de säljer omega 3 oljor och ett fettsyrabalanstest.
Många av de mer kända LCHF´arna rekommenderar detta, så som Bitten Jonsson och Sanna Ehdin mfl.

Är det någon läsare här som provat detta test? Låter onekligen lite spännande att testa sig.
Jag  brukar anse att om man äter gräsbetes, vilt och mycket vildfisk så ska man inte behöva ta extra omega 3.
Detta test skulle ju då kunna ta reda på om min teori är rätt och det känner jag mig mycket sugen på att göra, så jag har beställt detta och kommer redovisa mina resultat här på bloggen.
Sedan får vi se om min teori stämmer.

Jag redovisar redan nu hur vi äter.
Alltid gräsbetat kött, vildfångad fisk och odlad lax som är ekologisk och uppfödd på räk och fiskrens. Alltid ekologiska ägg.  Undantag är när vi äter ute, händer kanske högst 1 gång månaden. Vi äter aldrig spannmål eller växt-fröoljor. Det som ev kan ge oss obalans är att det ibland kan slinka ner lite jordnötter (jag slutar med dem nu), någon enstaka korv. Möjligt att vår ekologiska nitritfria bacon inte har den bästa balansen av fettsyrorna. Detta är vad jag kan se att vår samlade kost innehåller som kan ha en betydelse i balansen..

 

Om någon gjort testet och vill dela med sig här så uppskattas det!

 


 

3 kommentarer

 1. Eftersom jag tagit in produkten i butiken har jag självklart också gjort fettsyratestet. Jag var övertygad om att jag skulle ha toppenvärden eftersom vi i stort sett bara äter gräsbeteskött, vildfångad fisk, vilt,ekologiska ägg etc. Mina värden var inte vad jag väntat mig, jag hade ordentligt med omega3 från fiskriket i blodet, vilket inte var så konstigt då jag ätit Omega3 kapslar regelbundet i minst ett halvår, det som förvånade mig var att jag trots detta hade fel på BALANSEN mellan omega6 och omega3. När man äter spannmålsfri LCHF som vi gör utan ohälsosamma vegetabiliska oljor trodde jag inte att mitt omega6 värde skulle vara så högt. Jag har nu rannsakat min kost och kommit på att jag nog fått omega6 överkottet via mandlar/nötter och färdigköpt majonnäs. En o annan kebabsallat när man har bråttom och vips så skjuter värdena i höjden. Här får bli bot o bättring, slut på ”färdigköpt” även om det är ekologiskt, det borgar ju inte för att det är hälsosamt fett i alla lägen 😉

  • Ååå jätte tack för den berättelsen. 🙂
   jag förväntar mig ju också bra värden…
   ja vi får se när jag får svaret. tanken är att jag ska ta provet i morgon och skicka iväg det.
   Ska bli spännande.

   Du skriver via mandlar och nötter, hur är kokosmjölet i detta läget? Vi använder ju ibland mandelmjöl men kokosmjölet glider ju ner till höger och vänster 😉
   //Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*