Nytt provsvar ang D vitamin

solbrillorDå jag av olika orsaker har fått kollat mina värden på VC, så bad jag även denna gången att få kollat hur mkt D vitamin som finns i blodet.
Jag hade ju i somras fått provsvar 163 nmol och detta efter lite solande under april/maj.

Under sommaren i juli var vi på Kreta i tre veckor och 1 vecka i oktober på Malta. Sedan har det ju varit mörk vinter och även om det varit sol så tillverkar vi ju inget D vitamin under denna tid. Därför tyckte jag det var intressant att få kolla av nivåerna i blodet efter en vinter.
Nu visade det på 172 nmol.

Detta talar om för mig att den dos jag tar på ca 7000 IE/dagen året runt är perfekt.

Dvs i juni hade jag 163 nmol och i mars 172 nmol, dvs helt perfekt nivå.

Så fortsätt för katten med era D vitaminer under sommaren!

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*