Nyhet! Alla Läkerols produkter kommer sötas med stevia!

lakerol_salmiakFantastiskt roligt att Läkerol lämnar de kemiska sötningsmedlen och övergår till stevia (steviolglykosider).

Vi kan redan i veckan eller nästa vecka hitta de första produkterna, sedan kommer de efterhand under hela året.

De säger att alla deras produkter kommer framöver vara sötade med stevia!

 

 

15 kommentarer

 1. Men gör dom verkligen det…. är ju inte ren stevia dom sötar med utan steviolglykosider som enligt livsmedelsverket oxå innehåller, tror det var 10 olika, kemiska ämnen. Men det går ju inte att få fram vilka dom kemiska ämnena är…
  Är det bara jag som blir nervös när det känns som att man har bytt ut ett kemiskt substitut mot ett annat?

 2. Nu skriver jag igen. Medans jag skrev den förra kommentaren så tänkte jag för mig själv ”ring livemedelsverket” så det gjorde jag.
  Å som svar där fick jag att dom kemiska ämnena som ingår inte kommer ”utifrån” utan allt kommer från steviaväxten och att man inte behöver oroa sig för att använda stevia i måttliga mängder. Glad blev jag! =)

 3. Yay, inte en dag för tidigt! 😀
  Hoppas fler hakar på, det finns ju ingen anledning att fortsätta använda aspartam/acesulfam K och de där när det finns fräschare alternativ. Jag hoppas Celsius är näst ut att byta ut sin sötning mot stevia.

  • Vi hade i Borås Tidningen också ett jätte uppslag om stevia men det var positivt 😉
   Först är det inget kemiskt sötningsmedel, livsmedelsverket säger ju också att man tillsätter inget utifrån utan allt är från steviaväxten.

   Sedan får ju var och en själva avgöra om amn hellre vill söta med stevia eller med något annat. Vi är många som inte märker det professorn säger om sötsug och merätning, många av oss vittnar om motsatsen. Jag får väldigt mkt sådana privat mail om just detta att man slipper sötsug och frossande!
   Att sedan professorn själv kanske har det så med ett gravt sockerberoende behöver ju inte betyda att alla har det så.

   Men det finns en omvandlingstabelll på bloggen för de som vill söta med annat. 😀

 4. Hej Marianne!
  Visst är det bra! Köpte i dag i Horred på billisten läckerol med lakrits smak sötade med stevia! God lakrits smak men väldigt söta! På mitt instagram kan du se hur påsen ser ut..
  På instagram sök @truelsen

  Mvh Anna

 5. Vad tråkigt, även mycket små mängder stevia ger mig migrän 🙁

  Nu brukar jag ju inte äta Läkerol, men jag misstänker jag inte är direkt ensam om detta.

 6. Hej, jag undrar om någon kan svara på en fråga. Enligt innehållsförteckningen på Läkerolasken (Licorice Seasalt) står det att den innehåller 51g kolhydrater/100g. Visserligen är det en liten ask etc. men ska inte Stevia vara kolhydratfritt? Varför är det då lika mycket kolhydrater som i vanliga Läkerol?

  • Hej!
   Om jag mins rätt så innehåller den cokså erytrtiol och maltitol, dvs sockeralkholer. sockeralkoholer uppfattar inte kroppen som socker och därför så fungerar dom. maltitolen är väl den sämsta sockeralkoholen om jag förstått det rätt. Man bör vara försiktig med den då den verkar höja blodsockret lite.
   googla maltitol om du undrar och ta reda på asken om det är den också, då minnet är lite svagt hos mig ang övriga sötningar i läkerolen.

1 trackback / pingback

 1. Stevia « Madonnans

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*