Ny forskning om D vitamin släpps i morgon

Det är forskarna Jonatan Salzer och Peter Sundström på Umeå Universitet som säger:
”Förutom att skydda mot ms verkar även D-vitamin skydda mot barndiabetes och tjock- och ändtarmscancer.”

SvD Opinion skriver:
”Imorgon publiceras en biobankstudie från Umeå universitet där blodprover från gravida kvinnor analyserats. I denna studie kan vi se att risken för multipel skleros (ms), en allvarlig neurologisk sjukdom, minskar markant hos de med höga nivåer av D-vitamin i blodet. Sedan tidigare finns en liknande studie från USA på män som visar på samma sak, samt ytterligare en som visar att kvinnor som tagit tillskott av D-vitamin har en minskad risk för ms. Förutom att skydda mot ms verkar även D-vitamin enligt stora och välgjorda studier skydda mot barndiabetes och tjock- och ändtarmscancer. Detta utöver den välkända kopplingen mellan D-vitamin och skelettet.”

Man fortsätter:
”Det gränsvärde i blodet som Livsmedelsverket anger må vara tillräckligt för att förhindra engelska sjukan, men räcker inte för att skydda mot de allvarliga sjukdomarna ovan.”

LÄS HELA ARTIKELN I LÄNKEN
Och notera särskilt också dessa rader (min kursivering och fetstil):
I studien om D-vitamin och ms som publiceras på tisdagen verkade det även som att nivåerna av D-vitamin sjunkit gradvis i befolkningen under de senaste decennierna. Detta sannolikt på grund av att vi spenderar allt mindre tid utomhus, samt skyddar oss mot solen.

Skydda er aldrig mot solen!

Det är på tiden att livsmedelsverket ändrar i sina rekommendation och upplyser  oss alla om vikten av tillskott!

Holistic har ett 5000 IE tillskott och då räcker 1 kapsel om dagen. Ät det också året runt, sluta inte över sommaren, då vi alla här vet vilka somrar vi har, gråa och ofta regniga, + att hinna ut just mellan 11-15 kanske inte alltid är möjligt när man jobbar….Så ät tillskott jämt!

 

 

8 kommentarer

 1. Hälsokosten i staden har tagit in Extra starka Dvitamin 5000ie bra…
  Innehåll Sojaolja…
  Och nu skall jag tycka?
  Stod i butiken och tänkte är dom *^*?=#?=)¤ i huvudet?

  Har kan man ta 1 del skitbra och en del skit och försöka sälja? Suck.

  • Exakt, det kan ju tom vara så att på grund av denna myckna nerkletning med kemiska smörjmedel och stoppar solen därmed vitaminet att nå oss gör att cancern ökar…
   Självkalrt ska vi inte bränna oss sönder o samman vi vitingar… men att sola 30 min mitt på dagen utan nått och sedan dra sig undan eller ta på ett tunt vit skjorta och liknande, det måste vi lära oss. Vi måste lära oss sola med huvudet 😉
   och efterhadnd vi blir bruna kan tiden ökas…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*